Mahdut Mesuliyetli Ereğli Kömürleri İşletmesi'nin (EKİ) Kireçlik İşletmesi'ndeki lojmanlardan Kandilli'ye gelip giderek özel ilk ve ortaokulda okuyanlardan biri olan Armutçuk Sağlık Meslek Lisesi'nin önceki Müdürü Güleser Yılmaz Kandilli'yi yazdı.

 

"..............Kandilli başında ki ekonamamızda her türlü ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz ürünler vardı. Hani şimdilerde süper marketler var ya,  onlar kadar büyük olmasa bile iğneden ipliğe her aradığımızı bulurduk. Yiyecek, içecek, giyim,  kumaş, mutfak malzemeleri, v.s. En güzeli de ürünlerin kaliteli olmasıydı. İnsanların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda bu malzemeler temin edilirdi. Bu nedenle de insanlar Ereğli’ye gitme ihtiyacı duymazlardı.

Ekonamayı   biraz  geçince  10-15 metre sonra   lokal vardı. Çok güzel   restore   edilmişti. Bayanların  bile rahatça  gidebileceği ,  nezih  bir dinlenme  yeriydi. Dostların  orada bir araya gelip sohbet etme ve güzel vakit geçirme imkanları vardı. Sosyalleşme adına bu tür yerlere her zaman ihtiyaç duyulmuştur. Bunu o dönemde bile E.K.İ. yöneticileri düşünmüşler........."

 

               Güleser Öğretmen'in yazısının tamamı yan sütunda...