Karadeniz Ereğli’de, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) desteğiyle 6-7 Nisan tarihlerinde Karadeniz Ereğli Gülşen Utku Anaokulunda gerçekleşen “Okulöncesi Dönemde Gems Eğitimi” projesi kapsamında ilçede görev yapan 30 öğretmene alanında uzman eğitmen Canan Tayanç tarafından iki günlük eğitim verildi.

Proje koordinatörü ve okul öğretmeni İlknur Göktaş yaptığı açıklamada projeyi birlikte koordine ettikleri Hesna Kaya Kılıç’a ve düzenlenen etkinlikte başta katılımcı olan öğretmenlere, etkinlik eğitmeni Canan Tayanç’a, desteğini esirgemeyen okul müdürü Feride Acur ve Şube Müdürü Sedat Akdeniz’e teşekkür etti.

Göktaş, açıklamasında son iki ay içerisinde gerçekleşen eğitim faaliyetleri ve son olarak düzenlenen “Okulöncesi Dönemde Gems Eğitimi”  projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Son iki ay içerisinde ikisi öğretmenlerimize birisi öğrencilerimize yönelik üç eğitim yapmıştık. Bu kapsamda öğretmenlerimize dönük olarak Şubat ayında “Bedenden Oyuna 2”,  Mart ayında Onur Erol ile “ Orff Schulwerk Eğitimi” ve çocuklara yönelik 600 okulöncesi çocuğun katıldığı “Karamela Sepeti Şarkıları Konseri” ile dolu dolu geçen iki ayın ardından BAKKA tarafından onaylanan “Okulöncesi Dönemde Gems Eğitimi”  projesini de Canan Tayanç ın liderliğinde iki günlük eğitimle tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

PROJENİN HEDEFLERİ

Göktaş, projenin hedeflerini ise şöyle sıraladı:

“Projemizin temel hedefi, okulumuzda öğrencilerimizin erken yaşta fen ve matematik bilimlerindeki temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlamalarını ve bu bilimlere karşı olumlu bir tutum edinmelerini sağlamaktı. Bunun yanı sıra bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratmak, böylelikle öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlayarak doğa ile fen ve matematik alanlarındaki başarılarını artırmak en büyük görevlerimizden biridir.

Bu amaçla farklı eğitim sistemlerini incelemekte ve öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşündüğümüz bu programı okulumuz öğretmenlerinden Hesna Kaya Kılıç’la birlikte projeye dönüştürerek ilçemiz öğretmenlerinin bu eğitimden faydalanmasına öncülük ettiğimize inanıyorum.”