Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, milletvekilliği adaylığı konusunda CHP’den resmi bir teklif almadığımı ve böyle bir teklifin geleceğini düşünmediğini söyledi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, sağ ve sol kanatlarda siyaset yapması nedeniyle hakkında CHP’ye geçeceği yönünde söylentilerin olabileceğini ifade etti. Ak Parti’den memnun olduğunu belirten Mithat Gülşen, “Her iki siyasi kanatta yer aldım. Sivil toplum örgütlerinde görev aldım 30 yıllık siyasi mazim var. Benim sol görüşten gelmem, çok ciddi hizmetler yapmam gibi nedenlerden sosyal demokrat düşünceye sahip arkadaşlarımız tarafından ismimizin telaffuz edildiğini duyuyorum. Ama resmi bir teklif yok. Böyle bir teklifin geleceğini düşünemiyorum” dedi.
Böyle düşünce ve yakıştırmalar nedeniyle teşekkür eden Gülşen, kendisinin Ak Parti’den memnun olduğunu ifade etti. Gülşen, “Böyle bir teklif olsa da, ben Ak Parti’den memnunum. Böyle düşünceler ve yakıştırmalar nedeniyle teşekkür ediyorum ama Ak Parti misyonu, vizyonu, değişim ve dönüşümü ile ülkenin önünü gerçek anlamda açmıştır. CHP’nin ise muhalefet partisi olarak, gerçek projelerle halka yaklaşabilen, çağın gerektirdiği düşüncelerin ekseninde politikalar üretebilmesini temenni ediyorum. Bu da siyasal anlamda kalite ve rekabeti beraberinde getirecektir” diye konuştu.

REFERANDUM SÜRECİ
Başkan Gülşen, referandum da çalışmadığı yönündeki eleştirileri de cevapladı. Referandum da Ak Parti’nin karnesinin kötü olduğunu belirten Gülşen, şöyle konuştu;
“Referandum sonuçlarında Çaycuma’nın karnesi partimiz adına iyi olmadı. ‘Evet’ oylarının çıkması için çok arzu ettim. Bu maddelerin mutlak geçmesi konusunda biz çok çalıştık. Ama farklı sebeplerden bölge halkı, referandumda sarı kart, bir ikaz gösterdi. Bu seçimde böyle olmayacağını düşünüyorum. Referandum da ‘hayır’ verenlerin, anayasamızın değişliklerinde bir olumsuzluk olmadığını gördüler. Bunun da bir avantaj olacağını düşünüyorum. Muhalefet, çok farklı söylemler içerisinde bulundu. ‘Cumhuriyet elden gidiyor, Türkiye elden gidecek, yargı bağımsızlığını kaybedecek, siyasallaşacak’ dendi. Hiç de böyle olmadı. Aksine hukuka saygılı olduğumuzu herkes daha iyi gördü.