AK Parti Karadeniz Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Rıfkı Gültekin, “Ölülerimizin arkasından fatiha okumak sevaptır. Ereğli Belediye Başkanı, babasının mezarını gösterse de bizde fatiha okusak” dedi.

 

Konuya ilişkin Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama aynen şu şekilde: Ak Parti Karadeniz Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Adayları, seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerini sürdürüyorlar. İl Genel Meclis Üyesi Adayları Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen, Mehmet Yavuz, dün akşam sırasıyla Topallı, Kaymaklar, Üveyikli ve Esenler köylerini ziyaret ettiler. Köy ziyaretlerinde yoğun ilgiyle karşılanan İl Genel Meclis Üyesi Adayları, kendilerinin yanı sıra Ereğli Belediye Başkan Adayları Dr. Hüseyin Uysal’a da destek istiyorlar.

 

“YÜZDE 10’LARDA OLAN PAYIMIZI YÜZDE 26’YA ÇIKARDIK”

Ziyaretlerde konuşan İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ayhan Taşdelen, 2002 yılında kurulan AK Parti’den 2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliği yaptığını hatırlatarak, o dönem köylere ellerinden gelen hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Taşdelen, şunları kaydetti: “Karadeniz Ereğli’de, AK Parti’den seçilen ilk İl Genel Meclis Üyelerinden biriyim. O zamanlar köylerimizin yüzde 30'unun yolu yoktu. Ereğli’nin İl Özel İdaresi’nden aldığı pay yüzde 10’lardaydı. Ben aynı zamanda Mali Müşavir olduğum için bütçenin başına getirildim. Verdiğimiz mücadeleler sonucunda payımızı yüzde 26’ya çıkardık. Köylerimizin hemen hemen tamamının yollarını yaptık. Önümüzdeki dönem bizi daha güçlü Zonguldak’a gönderirseniz, hedefimiz, yüzde 26 olan İl Özel İdaresi payımızı yüzde 30’lara çıkarmak ve böylelikle köylerimize daha güzel hizmetler sunabilmektir.”

 

“HİZMETİN VE MEMNUNİYETİN SINIRI OLMAZ”

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Rıfkı Gültekin ise köylerde yol, su, kanalizasyon gibi önemli sıkıntıların büyük ölçüde giderildiğini belirterek; “Gittiğimiz köylerde bizlerden çocuk parkı ve sosyal aktivite yapılabilecek tesisler isteniyor. Biz, bu talepleri duydukça mutlu oluyoruz. Demek ki, köylerimizin önemli sorunlarını büyük ölçüde gidermişiz. Tabii ki, insanın olduğu yerde hizmetin ve memnuniyetin sınırı olmaz. Bizleri bu dönem sayı olarak Zonguldak’a daha güçlü gönderirseniz, iktidarın nimetlerinden hep birlikte daha fazla faydalanırız.” dedi.

 

“İŞSİZLİĞİN NEDENİ BELEDİYEDİR”

Köylerden gelen yoğun iş talepleri karşısında görüşlerini paylaşan Gültekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mevcut Ereğli Belediye Başkanı, İlçemize gelen Bakanlarla kavga ediyor, yatırımcılara yardımcı olmuyor, ilk önce ‘Festivale ne kadar katkı vereceksiniz?” diye soruyor. Böyle bir ortamda, Hükümetin ve yatırımcıların İlçemize bakış açılarının nasıl olacağını sizlerin takdirlerine bırakıyorum. Bu nedenle sizlerden talebimiz, Ereğli’de oturan yakınlarınızın Belediye Başkan Adayımız Sayın Hüseyin Uysal’a destek vermeleri konusunda bize yardımcı olmanızdır. Ereğli Belediyesi AK Parti’li olduğu takdirde, Belediye Başkanımız yatırımcı arayışında olacak, bizler de İl Genel Meclis Üyeleri olarak kendisine tam destek vereceğiz. İşsizliği ancak bu şekilde aşabiliriz. Yeri gelmişken şunu da söylemek istiyorum; takdir edersiniz ki, ölmüşlerimizin arkasından bir Fatiha okumak sevaptır. Ereğli Belediye Başkanı, babasının mezarını gösterse de bizde Fatiha okusak. Başka da bir şey demiyorum.”

 

“MUHALEFETTEYKEN HİZMET ALAMADIM”

Ziyaretlerde konuşan Ereğli’den sorumlu İl Daimi Encümeni ve İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ali Tarakçı, İl Genel Meclis Üyesi seçildiği muhalefet partisindeyken hizmet alamadığı için AK Parti’ye geçtiğini söyledi. Tarakçı, “Ben 4 yıl boyunca boşu boşuna Zonguldak’a gidip geldim. Çünkü muhalefette olduğum için hizmet alamadım. Yaklaşık bir buçuk yıl önce AK Parti’ye geçtim. Nail hocamızın (Nail Eski) istifasından sonra da Meclis kararıyla Ereğli’den sorumlu İl Daimi Encümeni oldum. İnşallah bu görevim seçimden sonra da devam edecek. Sizlerin de desteğiyle, tüm Aday arkadaşlarımızla birlikte Zonguldak’ta Ereğli’nin haklarını en iyi şekilde savunacağımızdan şüpheniz olmasın. Bunun için de, diğer Aday arkadaşlarımın da söyledikleri gibi, bizim Ereğli’den güçlü çıkmamız çok önemli. Sayı olarak Ereğli’yi Zonguldak’ta ne kadar güçlü temsil edebilirsek, bunun faydasını Ereğli’miz de köylerimiz de fazlasıyla görür. Vereceğiniz desteklerden dolayı, şimdiden teşekkür ediyoruz.”

 

Konuşmaların ardından, İl Genel Meclis Üyesi Adayları, köy sakinlerinin taleplerini dinlediler. İlk etapta köylerde yarım kalan çalışmaların tamamlanacağını belirten Adaylar, kendilerine iletilen sorunları da en kısa sürede çözeceklerinin sözünü verdiler.

 

(Haber Merkezi)