Gülüç Beldesi'nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure dağıtım programı yoğun ilgi gördü.





Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Gülüç Belediyesi Sosyal Tesislerindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik ayı olan Muharrem ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Belde de önemli hizmetleri halk ile buluşturduklarını anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Belediye rutin hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik olarak da önemli çalışmalar içerisindeyiz. Muharrem ayı birlik ve beraberliğin, paylaşımın ön plana çıktığı bir aydır. Komşunuz, eşiniz, dostunuz aç yatarken sizlerin tok yatmasını yüce mevlam tavsiye etmez. Yardıma muhtaç olan insanlarımıza destek olalım"

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK ATAĞI

Gülüç'de bazı olayların üstesinden gelmeye başladık. Bu da gözle görülebilir hale geldi. Yol, su, çocuk parkları bizim alanımız dışına çıktı, artık basit gelmeye başladı. Sosyal belediyecilikte faaliyetlerimize başladık. Muharrem ayının birlik ve beraberlik ayıdır, paylaşımların ön plana çıktığı bir aydır.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

Öğretmenevleri adı altında Gülüç'de dükkanları tahsis ettik. Gülüç'lü bayanlarımız el işlerini sergileyebilecekler ve böylelikle aile bütçesine de katkı sağlayabilecekler. Yine beledmizde yardımlaşma derneği kuruyoruz. Bu dernek aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine hayırseverler ve belediye olarak desteklerimiz olacak.

 

"KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN..."

Her yerde her sokak, her caddede çalışmalarımız var. Bunların yanı sıra sosyal belediyecilik olarak festivallerimiz, sünnet şölenlerimiz, mevlit programlarımız ile halkımız yanındayız. Muharrem ayında komşunuz eşiniz dostunuz aç yatarken sizlerin tok yatmasını yüce mevlam tavsiye etmez. Yardıma muhtaç olan insanlarımıza destek olmak istiyoruz"

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)