Gülüç Beldesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program yoğun ilgi gördü.




17-23 Nisan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gülüç Belediye Düğün Salonunda İlçe Müftülüğü ve Gülüç Belediyesi tarafından, "Güven Toplumunu Zedeleyen Olumsuzluklar" konulu konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti dinlendi.

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Kutlu Doğum'un hayırlı bir hafta olduğunu belirterek yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


"Kardeşlik, hoşgörü ve adalet gibi değerlerin elçisi olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmiştir. Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesi bakımından en önemli kaynağımızdır. Bütün alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizi iyi anlayıp, idrak etmeliyiz. Bugün dünya üzerinde yaşanan huzursuzlukların ve kargaşanın en büyük kaynağı insanların birbirini anlayamamasıdır. İşte Peygamberimizin 14 asır önce verdiği mesajında, hakka ve adalete bağlı kalındığı müddetçe barış, kardeşlik ve huzurun olacağını herkese müjdelemiştir. Dünya’nın birçok yerinde acıların, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin insanlığa sunduğu bu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Sevgili Peygamberimizin doğum günü vesilesiyle idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın, ülkemize barış ve kardeşlik havası getirmesini diler, başta Gülüç’lü hemşerilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ederim"






Daha sonra İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İzzet Aşan tarafından, "Güven Toplumunu Zedeleyen Olumsuzluklar" konulu konferans verildi.