Posbıyık, söz konusu Danıştay kararının Ereğli Belediyesi'ne ulaştığını ve sürecin sonlandığını söyledi

*

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve beraberindeki heyetin Kdz. Ereğli Belediyesi ziyareti sırasında Gülüç'ün, Ereğli Belediyesi'ne katılma konusunda Danıştay'a yapılan itirazın kabul edilmeyerek yargı sürecinin tamamlanması gündeme geldi. 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, söz konusu Danıştay kararının Ereğli Belediyesi'ne ulaştığını ve sürecin sonlandığını söyledi. Kararın uygulanması gerektiğini ifade eden Posbıyık, gelen kararı milletvekillerine gösterdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da burada yaptığı konuşmada avukatlık yaptığı dönemde o zaman CHP'de olan Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ı, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile de görüştürdüğünü hatırlattı.

Söz konusu kararın uygulanarak Gülüç'ün Ereğli Belediyesi'ne bağlanması gerektiğini belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"Bunu daha önce de Gülüç Belediyesi ile değerlendirmiştik. Gülüç'ün Ereğli Belediyesi sınırlarının içine dahil edilmesi lazım, haritada adacık gibi görünüyor zaten. O tarihte belediye başkanı bizdeydi, sizinle de (Seyit Torun) gelip görüşmüştük. Kendisini getirmiştim size. Netice itibariyle kararın uygulanması lazım. Adacık gibi bir yer olarak duruyor. Siyasi olduğu için tutuluyordu, karar uygulanmalı."