Gülüç Belediyesi'nin kapatılması gibi bir sürecin söz konusu olmadığını, belediye başkanının da partilerine geçeceğine dönük bir girişimin bulunmadığını anlatan Çakır şu ifadelere yer verdi:
"AK Parti hiçbir zaman siyasi gücünü kullanarak bir şeyler yapmamıştır. Milletvekilinin o açıklaması yani kendi partileri belki baskıcı bu işleri geçmişte yapmış olabilirler bizim, 'sen bize geçmezsen biz kapatırız' gibi şeyler komik. Gülüç veya başka bir belde belediyesinin partimize katılması gibi birşey yok. Önümüzdeki günlerde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bölge Başkan Yardımcımız gelecek o geldiği zaman Zonguldak'ın tamamıyla ilgili değerlendirmeye alınacak. Basına düşüyor ama bizim birebir konuşmalarımız olmamıştır. Zonguldak'ta bir belde belediyesinden çıkan bir haberdi bu genişleyerek devam etti. Bölgemizde olabilir mi? olabilir. Bu A belediyesi için B belediyesi için olabilir. Böyle birşey olursa gider teklifimizi yaparız eğer bize bir teklif gelecekse yetkili organlarımız ile görüşür kamuoyunun bilgisine sunarız. Ciddileşen bir talep söz konusu değildir.


"2014'DEN ÖNCE DE KONUŞULDU"
Gülüç'ün Ereğli Belediyesi'ne bağlanması 2014 yılından önce de konuşuldu. Çıkan yasa gereği belli bir yakınlıkta olanlar ile ilgili o zaman yapıldı yapılanlar. Gülüç'ün Ereğli'ye katılması ile ilgili bir gündem görmüyorum. Ankara'da da öyle bir gündem yok. Bunun ile ilgili bir çalışma yok. Olanlar zaten 2014 döneminde yaptılar kapanacak olanları seçime sokmadılar. Biz tüm belediyelere aynı paraları gönderiyoruz. Bu şu partiden buda bu partiden diye bakmıyoruz"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)