Gülüç beldesinde meydana gelen heyelanda 1 kişi başından ağır yaralandı.
Olay, saat 01.30 sıralarında Çengelburnu mahallesi Sahil bulvarında gerçekleşti. 3 gündür aralıksız yağan yağmur sonrasında, toprak ve kaya parçaları büyük bir gürültü ile yuvarlanmaya başladı. Bu sırada Orçun Bekir Şenol (31) isimli vatandaş başından ağır yaralandı. Şenol, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Toprak ve kaya parçaları, bir apartmanın 3 katına girdi. Apartman sakinleri tahliye edilerek çevredeki otellere yerleştirildi. Heyelan bölgesine gelen Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, büyük korku yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Taşların altında kalan bir otomobil kullanılamaz hale geldi, karayolu ulaşıma kapandı. Yıkılan elektrik direkleri sebebiyle sahil bulvarında elektrikler kesildi.
Çengelburnu mahallesi sakinleri, yaşanan toprak kaymasının adeta 'geliyorum' dediğini belirterek önlem almayan yetkilileri suçladı. 19 Şubat 2009'daki heyelanda iki apartmanın zarar gördüğünü hatırlatan vatandaşlar, o dönemden bu yana yaptıkları başvurulara rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını belirttiler.