Alaplı Gümeli Beldesinde 20 yıldır asfaltlanamayan 6 km'lik yol, 28 günde altyapısı ile beraber asfaltı dökülerek trafiğe açıldı.
Gümeli Beldesi ile Aydınyayla Köyü arasında bulunan 6 km'lik Gümeli yolu 28 günde asfaltlanarak trafiğe açıldı.20 yıldır asfalt yüzü görmeyen 6km yolun tamamlanması Gümeli Beldesinde sevinçle karşılandı.
Gümeli Beldesinde 6km yolun yapımının tamamlandığını belirten Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, "Gümeli halkına verdiğimiz sözü tuttuk ve belirlediğimiz tarih'te asfaltı bitirdik" dedi.
Gümeli yolu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Memük şunları söyledi; "20 Temmuz tarihinde başladığımız gümeli yoluna 15 Ağustos 2010 tarihinde 6 km'lik yolun biteceği yönünde söz vermiştik. Verdiğimiz sözü tuttuk, 15  Ağustos  akşamı Alaplı Gümeli karayolunu tamamen asfaltlanmış olarak hizmete açılmıştır.  Bu yolda emeği geçen başta Zonguldak Valimiz Erdal Ata Olmak üzere, Milletvekillerimize, İl Genel Meclisi üyelerimize, siyasi parti teşkilatlarımıza, basınımıza, Gümeli Belediye Başkanımıza ve özellikle çalışmaları süratli bir biçimde yapıp, yolun en kısa zaman içinde hizmete girmesine vesile olan İl Özel İdare çalışanlarımıza yolun altyapısını yapan iş adamı İsmet Yılmaz'a teşekkürlerimi sunarım."