CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Gümeli Beldesinde halka seslenerek, anayasa değişikliği için 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda "HAYIR" oyu istedi.
Ziyarette, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP İl Başkanı Osman Yayla, Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı Belediyesi Meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı.
Çarşı merkezinde kalabalık bir guruba seslenen CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Ben kendim için ya da parti için bir şey isteseydim Gümeli, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi olurdu" dedi. Gümeli yolunda emeği geçen herkese teşekkür eden Yayla şunları söyledi; Gümeli beldesi insanı bu yol üzerinde durmasa seslerini dile getirmeselerdi. Kimsenin umurunda olmazdı. Ayrıca bu yolun yapımında katkısı olan belediye başkanından tutun meclis üyelerine kadar teşekkür ediyorum. Gerçekten Gümeli'nin bir yola ihtiyacı vardı. Ve bu yoluna kavuştu. Bundan sonrada Gümeli'nin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda biz Gümeli ile beraberiz. Gümeli için bu yola verdiğimiz emeğe helal olsun, Gümeli'yede helal olsun. Ben buraya gelirken başkanıma da dedim, buna Zonguldak şahittir. Bir toplantıda sayın valimize dedim. Ben kendim ve parti için bir şey isteseydim. Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi olurdu. Ama Gümeli'nin o güzel insanlar bu yola laik insanlar, Gümeli bu yola ihtiyacı var. Burada ki arkadaşlar artık yeter diyor. Ben istirham ediyorum dedim bu yolu yapın bizde destek vereceğiz. Bu yola sizin adınızı vereceğim dedim. Şimdi  yapıldığını gördüm.
Cumhuriyet Halk Partisi ve bizler sizin her zaman emrinizdeyiz" diye konuştu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ise yaptığı konuşmada, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda Gümeli halkından HAYIR oyu istedi. Gümeli Beldesinde çok sıcak ve kalabalık bir topluluk tarafından karşılandıklarını ifade eden Koçal, bu beni ve partimi çok mutlu etmiştir dedi. Koçal, " Gümeli Beldesine dertlerimizi paylaşmaya geldik. Bu güne kadar parti olarak Gümeli Beldesine çok önem verdik. Ve önemli çalışmalarda yaptık.
Demokrasiyle yönetilen ülkelerde bir yürütme vardır. Birde denetleyen vardır. Şu anda iktidar yürütme görevini yapıyor.Bizde denetleme görevini yapıyoruz.Bizim bu konuda bir sorumluluğumuz vardır.O sorumluluğu da CHP olarak yerine getiriyoruz.Bu yüzden Gümeli halkında 12 Eylül tarihinde HAYIR oyu istiyoruz" şeklinde konuştu.Ardından Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydamı ziyaret eden Milletvekili Ali Koçal ve beraberindekiler çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Beldedeki esnafları da gezen Koçal,referandumda HAYIR oyu için destek istedi.Gümeli'nin ardından CHP heyeti Dağ Köyünde referandum çalışmalarını sürdürdü.