Gümeli Belediyesi, Gümeli Arıcılar Derneği ve Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, “Gümeli Yayla Şenliği Acı Bal festivali” Bölüklü yaylasında gerçekleşti. Bir birinden renkli görüntülerin yaşandığı şenliklere ilgi büyük oldu.

 

 

Alaplı’de bin 400 metre yükseklikte bulunana Gümeli Bölüklü yaylasından düzenlenen “Acı Bal” festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gümeli Belediyesi, Gümeli Arıcılar Derneği, Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Gümeli Yayla şenliği 2. Acı Bal festivaline, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, siyasi partilerin temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, Alaplı Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabahın erken saatlerinde Bölüklü yaylasında toplanan yüzlerce insan doğanın tadını çıkartırken, bazı vatandaşlar ise piknik yapmayı tercih etti. Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, düzenlen etkinlikler ve Gümeli acı balı hakkında bilgiler verdi. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ise yaptığı konuşmada, yayla turizmin canlanması için tanıtıma büyük önem verdiklerini, bu kapsamda arıcılar derneği, Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği ve Belediye ortaklığı ile “Acı Bal” festivali düzenlediklerini, ifade etti.

Alaplı Kaymakam’ı Aydın Memük ise konuşmasında, “Bugün sizlerle doğa harikası Bölüklü yaylasında birlikte olmaktan mutluyum, Gümeli’nin tanıtımında önemli bir yere sahip olan “Acı Bal” Türkiye’de haklı bir üne sahip olmaktadır, burada bu festivali tertipleyen arkadaşları kutlarken, Gümeli’nin gelecekte Yaylaları ile turizmin hak ettiği yere geleceğini görmekte inşallah nasip olacaktır” diye konuştu.

Son olarak konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, “Gümeli bölgemizde arıcılık konusunda kooperatifleşen ve tescil markası alan ilk beldemizdir, Gümeli “Acı Balı” tüm Türkiye’de bilinmektedir, Gümeli arıcılık ve doğa harikası Yaylaları ile kısa bir zaman içinde bölgenin turizmin alanı olacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

Konuşmaların ardından protokol mensuplarına acı bal hediye edildi. Ardından Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği ekipleri tarafından semah gösterisi sunuldu.