Alaplı Gümeli Beldesi Bacaklı ve Bölüklü Yaylasında sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü, ziyaretçileri adeta büyülüyor.
Gümeli Beldesinde 1600 metre yükseklikte bulunan bacaklı ve bölüklü yayları yazın yeşilin, sonbaharda ise sarı, kırmızı ve kahverenginin ağırlıklı olduğu renklerin bin bir tonunu barındırıyor.
Karatepe mevkisindeki ormanda bulunan ve Türkiye'nin 105. tabiat anıtı olarak tescillenen çapı 2,93, gövde çevresi 9,20 ve uzunluğu 25 metre olan 1600 yaşındaki ağacın yanı sıra, çapı 2,55, gövde çevresi 8 ve uzunluğu 20 metre olan 1000 yaşındaki Porsuk Ağacı turistlerin ilgisini çekiyor.
Alaplı Gümeli Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte özelikle fotoğraf severlerin yaylalara akın ettiğini söyledi.
Her mevsim Gümeli'nin ayrı bir doğa güzelliği olduğunu ifade eden Saydam, Gümeli Beldesinde her mevsimin ayrı bir güzelliği var. Özelikle sonbahar aylarında bölüklü ve bacaklı yaylarında doğada renk cümbüşü oluşur.
Doğaseverler ve fotoğrafçılar yaylara gelerek bol, bol doğa fotoğraflı çekerler. Fotoğraf turizmi acısından Gümeli son derece zengin bir beldemizdir dedi.