Alaplı'ya bağlı Gümeli beldesindeki bal festivaline katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Parti kurmak gibi bir çalışmalarının olmadığını belirten Sarıgül, amaçlarının ülkede büyük bir demokratik buluşmayı ve birlikteliği sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye'de ulusal bir oluşuma ihtiyacın olduğunu kaydeden Sarıgül, şunları söyledi:

ÖNCE HALKIN GÜCÜ
Türkiye'nin büyük bir ulusal bir oluşuma ihtiyacı var. Türkiyemizin çok büyük bir demokratik buluşmaya ihtiyacı var. Türkiyemizde bölen ve parçalayan olmadan çok önemli ölçüde demokratik bir hükümete ihtiyacı var. Türkiye'nin değişime, dönüşüme, ötekisi olmayan bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Çareye gelince çare ben değil çare önce hakkın gücü sonrada inşallah halkın gücü, şöyle durumu değerlendirirsek demokrasiye sonuna kadar inanıyoruz. Demokrasinin kurum ve kuralları ile en üst noktada olmasına sonuna kadar inanıyoruz. Her şey zorlama ile değil, bilgi ile güzellikle, barış ile el ele, kol kola ve mutlaka omuz omuza vererek çözülsün, olay şu başı açık olan da kapalı olanda bizim olsun, başı açık olanın da, kapalı olanın da çocuğu iş bulsun, hiç kimse düşüncelerinden ve konuştuklarından dolayı hapse atılmasın, herkes cep telefonları ile özgürce hiç kimseden korkmadan çocukları, torunları ve sevdikleri ile görüşsün, Türkiye'nin her noktasında barış olsun, dostluk olsun, enerji olsun, güzellik olsun, izinden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Düşmanlarımızın bile bir insan olduğunu unutmayalım. Kadınlarımızı okutalım, asla ve asla zengin ve fakir farkı ayırt etmeden omuz omuza birlik olalım.

SARIGÜL'DEN GÜMELİ BELDESİNE
AMBULANS HEDİYESİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gümeli beldesine ambulans hediye etti. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam'ın kendisinden beldeye ambulans kazandırılması noktasında destek istediğini belirten Sarıgül, "Türkiyemizin her noktasına destek veriyoruz. Başkanımız beni ziyaret ettiğinde Gümeli beldesin kışın yoğun kar yağdığını ve hastaları merkeze, ilçeye taşıyacak bir ambulanslarının olmadığını söyledi. Başka hiçbir şeye benzemez kim olursa olsun hastaya, yoksula ve çaresize çare olmak zorundayız. Bende o zaman başkanım çok zor dedim. Bende de ambulans yoktu, ama baktım başkanımızın heyecanı ve hizmet aşkı vardı. Başkanımın o umutlu bakışlarını boşa çıkarmayacağım. Bugünde bu ambulansı başkanıma teslim ediyorum dedi.