1 Mayıs işçi bayramı Zonguldak’ta sönük kutlandı. Katılımın az olduğu gözlenirken kalabalık alkışlar eşliğinde sloganlar attı.

 

Madenci Anıtı önündeki 1 Mayıs Mitingi’ne ön saflarda katılanlar arasında; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem ve eski Başkanı Yaman Ayözger, Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, GMİS Genel Baş-kanı Ramis Muslu ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, KESK’e bağlı ESM Genel Başkanı Kemal Bulut yerlerini aldı.

Türk-İş’e bağlı GMİS, Belediye-İş, Yol-İş, Tes-İş, Tez Koop-İş, DİSK’e bağlı Genel-İş, KESK’e bağlı ESM, BES, SES, Haber-Sen, Orkam-Sen, Tüm Bel-Sen, Eğitim-Sen, Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş sendikaları şubeleri İşçi Bayramı’na katılan sendikaları oluşturdu. TMMOB üyesi odalar ile  siyasi partiler ve gençlik örgütleri; Cumhuriyet Halk Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Gençlik Muhalefeti, Genç-Sen, Kilimli Halkevi sırasıyla Madenci Anıtı önüne geldiler. Yürüyüşün bitiminden sonra, konuşmalar bölümünde, KESK Dönem Sözcüsü ve Haber-Sen Şube Başkanı İsmail Yıldız, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün anlamı ve ülkemizde işçi ve emekçilerin sorunları, talepleri üzerine konuştular. Aralarda, müzisyen Ahmet Özer gitar eşliğinde kitleye marşlar söyletirken, tiyatro sanatçısı Fahri Bozbaş ve Eren Bozbaş birlikte şarkı söylediler. Yürüyüş ve miting süresince, tempolu alkışlar eşliğinde şu sloganlar atıldı: “Askere uzanan eller kırılsın”, İşçi-memur el ele genel greve”, Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “İşçi burada, iktidar nerede?”, Ne AB, ne ABD, tam bağımsız Türkiye”, “Emeğe uzanan eller kırılsın”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir”, “Ne şeriat, ne darbe, tam bağımsız Türkiye, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”.