AK Parti MKYK üyesi  Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır Kandil mesajında görüşlerini şöyle ifade etti:

Bu gecenin İslam'ı tam manasıyla anlamak ve şuurlanmak için bir fırsat olduğunu belirten Özbakır, ''Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum yıldönümü idrak ettiğimiz bu gece vesilesiyle herkesi Peygamber efendimizin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet ediyorum. Bu müstesna geceler müslümanlar için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için uğraşmalıyız.

Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğine işaret eden Özbakır şunları kaydetti:

''Böyle bir peygamberin ümmeti olmak bir insanın sahip olabileceği en büyük şereftir. Kendimizi kurtarmakla sadece olmaz. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz.

Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız.

Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece O'na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakkın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak , şuur ve gücü vermesi için dualar edelim.

Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dualarımızda yalvaralım, Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Mevlit kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.'' dedi.