Şair-yazar Osman Günay'ın biri öykü, diğeri şiir olmak üzere 2 kitabı çıktı. Hayal Yayınları'ndan çıkan öykü kitabı Kumdan Kadın ile şiir kitabı Fizan, seçkin kitapçılarda yerini aldı.
Öte yandan Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), şair-yazar Osman Günay'ın yeni çıkan iki kitabı için önümüzdeki günlerde imza günü ve söyleşi günü düzenlemeye hazırlanıyor.
OSMAN GÜNAY'IN KİMLİĞİ
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi 1957 yılındadoğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Zonguldak'ta, lise öğrenimini Beşikdüzü'nde tamamdı. A.T.İ.A. Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu siyasi nedenlerden ötürü, 12 Eylül 1980'de yarıda bıraktı. Kısa bir dönem özel şirketlerde işçi olarak çalıştı. 1987'de işbaşı yaptığı Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nda (TTK) puantörlük yaptı, bir süre sonra vinç makinistliğine geçti ve 2003'te emekli oldu. Başta şiir olmak üzere, öykü, deneme/eleştiri yazıları bazı yeni gazeteler ve dergilerin yanı sıra, Edebiyat ve Eleştiri, Uğraş, Sunak, Kavram-Karmaşa, Çağdaş Türk Dili, Mor Taka, Agora, Damar, Yasak Meyve, ZonKişot, Zalifre, Kurgu Kültür ve Sanat, Hürriyet Gösteri ve Cumhuriyet Kitap, Birgün Kitap gibi süreli yayınlarda yayımlandı. 2008 1'inci Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali 'Şiir Ödülü'ne değer görüldü. Pastel boya tekniğiyle yapmış olduğu özgün resim çalışmalarla "kişisel" ve "karma" olarak birçok yerde sergiledi. Yaptığı resimlerden ikisi, Ankara Barosu'nun geleneksel olarak düzenlediği 2009 yılı Resim Yarışması'nda övgüye ve sergilenmeye değer bulundu.
Yayımlanmış yapıtları şöyle: Süredurumlar-Şiir, Suteni Yayıncılık-1996, Tüvenan Karıncası-Şiir, Emek Yayıncılık-1999, Kibriya-Şiir, Hayal Yayıncılık-2008, Çekiç Vuruşları-Deneme, Hayal Yayıncılık-2008