Emniyetin gerçekleştirdiği KÖYDES Operasyonu kapsamında bilgisine başvurulan Balcı Şirketler Grubu Genel Müdürü Turgut Günaydın, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Günaydın, gerek kendisi ve gerekse de Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı hakkında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirirken şöyle dedi:

Zonguldak’ta yapılan KÖYDES operasyonu ile ilgili olarak bazı basın yayın kuruluşlarında şahsım ve yöneticisi bulunduğum şirketim ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Yüksel Balcı hakkında bazı haberler yer almıştır.

Hiçbir delil ve sağlıklı bilgiden yoksun olan bu haberlerde şahsım suçlu gibi gösterilmiş, Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Balcı’nın da arandığı ancak bulunamadığı iddia edilmiştir.

İddia edildiği gibi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Yüksel Balcı’nın olaylarla ilgili hiçbir alakası yoktur ve aranmamıştır. Kaldı ki bu haberlerin yayımlandığı günlerde de kendisi Ereğli’de bulunmaktaydı.

Yine iddia edildiği gibi şirketimizde arama yapılmamış ve hiçbir evrak veya dosyaya da el konulmamıştır.

Şahsım ile ilgili olarak da; yapılan operasyon kapsamında bazı iddialarla ilgili ifadem alınmıştır. Verdiğim ifade sonucunda da zaten Cumhuriyet Savcılığı olaylarla ilgili hiçbir alakamın olmadığına karar vermiş ve mahkemeye bile gönderme gereği duymadan serbest bırakmıştır.

Yine bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi tutuksuz yargılanacağım da tamamen yalandır.

Yapılan bu haberler tamamen art niyetli olup, şirketimizi ve Yönetim Kurulu Başkanımızı yıpratmak amacıyla yayımlanmıştır. Kaldı ki seçim süreci göz önünde bulundurulduğunda, bu süreçte de aynı gazeteler Yönetim Kurulu Başkanımızı yıpratıcı ve zaman zaman iftiraya dayalı haberler ve yorumlar yayımlamışlardır.

Basın meslek ilkelerine aykırı olarak yapılan bu haberleri yayınlayan kuruluşlarla ilgili olarak yasal hakkımı kullanacağımın bilinmesini isterim.