Alaplı İlçesinde yaşayan 22 yaşındaki Akın Türkoğlu, 7 yaşından itibaren düzensiz ve sağlıksız beslenme nedeniyle hızla kilo almaya başladı. 19 yaşına geldiğinde 292 kiloya ulaşan ve yürümekte zorluk çeken Türkoğlu sağlık sorunları yaşamaya başladı. 22 yaşına geldiğinde sevdiği kız ile evlenmek isteyen Türkoğlu, kızın ailesi tarafından onay görmedi. Sevdiği kıza kavuşmak için kilo vermeye karar veren Akın Türkoğlu, 6 ayda 212 kilo vererek 84 kiloya kadar düştü.
6 ay boyunca her gün 25 kilometre yol yürüdüğünü belirten Türkoğlu, "7 yaşından itibaren aşırı yemek yemeye başlamıştım. Kendimi durduramıyordum.19 yaşıma geldiğimde 292 kiloya kadar ulaştım.  Sağlık sorunlarım başladı evden dışarı çıkamıyordum. Hayattan soğumuştum.  8 yıllık sevdiğim bir kız vardı. Onunla evlenmek istiyordum. Ailesi beni istemedi ve arkadaşları kilolarımdan dolayı hor gördüler. Ona, 'Sen ona yakışmıyorsun' dediler. Çok hırs yapmıştım. Mezuniyet töreninde takım elbise giyebilmek için kilo vermeye karar verdim. Her gün dağ bayır 25 kilometre yol yürüdüm. Bazen 5 katlı apartmanları yıkadım. Kendi işlerimi yürüyerek hallediyorum. Arabam vardı. 6 aydır arabama hiç binmedim. Yarım kase çorba içerek ölüm diyeti yapıyordum. Diyetisyene hiç gitmedim. 292 kilo ile başladığım diyette 6 ayda 212 kilo vererek 84 kiloya düştüm." dedi.

SEVDİĞİME KAVUŞAMADIM AMA SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM


Kilo verdikten sonra kendine olan güveninin yerine geldiğini anlatan Türkoğlu, kız arkadaşıyla da ilişkisinin sonlandığını söyledi. Artık kendini daha iyi hissettiğini belirten Türkoğlu, şöyle dedi:
"Sevdiğim kızın ailesi beni istemeyince mezuniyet törenine gitmedim. Ama takım elbise giymeye başladım. Sağlığım çok iyi kilo vermekten dolayı çok mutluyum. Eski den internetten elbise siparişi verirdim. Şimdi istediğim mağazaya giderek beğendiğimi giyip alabiliyorum. Her gün 25 kilometre yol yürümeye devam ediyorum. Bunda sonrada aynı şekilde devam edeceğim.  İnşallah ilerde beni isteyen ve seven birisiyle karşılaşırım. Kilo vermek isteyenlere tavsiyem bol bol yürüyüş yapsınlar ve su tüketsinler. Ben şu an hayatımdan çok mutluyum."