Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi günde 400 hastaya hizmet veriyor.
Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Yüksel Tuncer, ilçenin merkezi ve köyleri ile birlikte yaklaşık 210.000 bin nüfusa hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Ortalama her gün 400'e yakın hastanın, muayene ve tedavisinin yapıldığını belirten Tuncer,
ADSM'nin açıldığından bu yana şimdiye kadar 12.000 hastayı muayene ettiklerini, hastaneye gelen her hastanın muhakkak muayene edildiğini, hastalığına göre tedavisi için belirli bir tedavi takvimi uygulandığını söyledi.
Tuncer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Ağız ve Diş Sağlığı Ünitemiz 04.05.2009 tarihinde yaklaşık 1700 m² alanda kurulmuştur.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde 10 ünite ve 11 hekim, 1 müdür, 6 hemşire, 3 memur, 2 teknisyen, 1 diş teknisyeni ve 16 hizmet personeli ile görev yapmaktadır.Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde ünitelerimizin eksikliklerine rağmen Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili tüm hizmetleri vermeye çalışıyoruz. ADSM'mizin alt yapısı 30 ünite ile çalışabilecek kapasitededir. 2 adet diş ünitesi alınmıştır. 1 adet RVG portatif röntgen cihazı alınmıştır. 1 adet hekim tayinle gelecektir.
ADSM'mizde ihale ve çalışmalarımız halen devam etmektedir. İhale aşamasında olanlar; merkezi kompresör, sterilizasyon, panaromik film, ağız içi kamera, laboratuar malzemeleridir.
Hekim sayımız ilk etapta 20 daha sonra ihtiyaca binaen 30'a çıkarmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 210.000 nüfusa hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Hizmete başladığımız 04.05.2009 tarihinden bugüne kadar 12.000 hasta muayene edildi.Kaliteli, düzeyli ve şeffaf hizmet sunma hedeflerimiz arasındadır. Hasta muayene ve hastalara gerekli ilgi ve yardım konusunda tüm personel oldukça titiz davranmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize başvuran tüm hastalarımız mutlaka muayene edilerek gerekli evraklar düzenlenerek randevu verilmektedir, tüm talepleri karşılanmaktadır. Muayene, dolgu, çekim, diş taşı temizliği, köprü, total parsiyel, protez tedavisi yapılmaktadır.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin web sitesi kurulduktan sonra elektronik ortamda randevu sistemine geçeceğiz. Emekli Sandığı, SSK, Bağ kur, Yeşil kartlı hastalarımıza ücretsiz, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ücretli hizmet veriyoruz. 0-18 yaş arası ve 65 yaş üstü hastalarımız ücretsiz tedavi edilmektedir. Diğer hastalarımız normal piyasa koşullarının 3-4 katı daha az ücretle tedavi olabilmektedir. İstiklal madalyası sahiplerine, gazi ve şehit yakınlarına uygun fiyata hizmet veriyoruz.
Kalite ve hizmet anlayışında hiç ödün vermeden çalışıyoruz."