Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaman, yerel seçimler, sivil toplum kuruluşlarının kongreleri, siyasi partilerin il-ilçe kongreleri derken Zonguldak sorunlarının gündemin en arka sıralarında kaldığını belirtti.
"Hemen bugünden itibaren herkesin ilimizin sorunlarını gündemin ilk sıralarına taşımalarını bekliyoruz" diyen Yaman'ın yazılı açıklaması şöyle;
"SORUNLARI GÜNDEME TAŞIYIN"
"Bilindiği gibi 31 Mayıs 2009 günü yapılan 3.Olağan Genel Kurul'da derneğimizin Beycuma-Karaman Köylerini Kalkındırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği olan adı, 'Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği' olarak değirilmişti. Genel kurul süreçlerinden sonra aslı görevlerimize dönerek ilimizin gündemine olabildiğince çabuk dönmek gerektiğini düşünüyoruz. Yerel seçimler, sivil toplum kuruluşlarının kongreleri, siyasi partilerin il-ilçe kongreleri derken ilimizin sorunları gündemin en arka sıralarında kaldı. En son olarak iktidar partisinin il kongresi uzun süren tartışmalar ve yoğun gündem konusu olduktan sonra, nihayet 11 Temmuz günü sonuçlandı. Biz Derneğimiz olarak yeni seçilen AK Parti İl yönetimine başarılı çalışmalar dileriz. Hemen bu günden itibaren herkesin ilimizin sorunlarını gündemin ilk sıralarına taşımalarını bekliyoruz. GMİS ile TTK arasından görüşmeleri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasını ve madencinin sorunlarının çözüme kavuşması konusundan her kurum ve kuruluşu üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte; 22 Temmuz'da Zonguldak Havaalanı'na ilk tarifeli sefer gerçekleşeceğini heyecanla bekliyoruz. Yeniden bir aksama yaşanmaması için ilgililerin gayretlerini umuyoruz. Filyos projesi ile ilgili olarak yetkililer önemli mesafeler alındığını ve çok yakında önemli gelişmeler olacağını söylüyorlar buna seviniyoruz. Ancak somut gelişmeler için adım atılmasını bekliyoruz. Karaman-Zonguldak arası duble yol çalışması bu yaz başında başlanacağı söylenmişti, henüz bir gelişme olmadı. İlimizde yaşayan 120 bin dolayındaki emekliye verilen son zam büyük hayal kırıklığı oldu. Emeklilerin durumlarını düzeltilmesi anlamında kamuoyunda sözü edilen İntibak Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını ve eski emekli yeni emekli arasındaki adaletsizliğin düzeltilmesini bekliyoruz. Bu konuyla ilgili olarak; SGK Kanunu'nda yer alan herkesin prime esas kazançları üzerinden prim ödemesi ve bu kazançları esas alınarak emekli maaşlarının hesaplanması, reel olarak gösterge tablosu usullüne göre kazançların güncellenmesi hususunun işlemesi adil olacaktır. Hükümetin yürürlüğe koyduğu istihdam paketiyle ilgili ilimizde yapılan çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirilmeli. Bu konunun en kısa zamanda makul bir hukuksal zemine yerleşmesini ümit ediyoruz. İlimiz kamuoyunun gündeminde öncelikli olarak yer alan bu konuları; tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri ve tüm yöre milletvekillerimizi ilgili zeminlerde gündeme taşımaya çağırıyoruz."