Türk Ocağı Zonguldak Şubesi Genel Kurulu yapıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, AK Parti Önceki Dönem Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Barosu Başkanı Av. Kerem Ertem, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ve davetliler katıldı.

PROJE HAZIRDI VE UYGULAMAYA KONULDU

Divan Heyeti'nin oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref yaptı. Şeref, Türk Ocakları, 20. yüzyılın başlarında Osmanlı Devleti'nin çözülme ve yıkılma sürecinin ağır şartları altında bunaldığı, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde, milli bir ihtiyaçtan doğarak kurulmuştur. Bu kritik döneme gelinceye kadar, yüz elli yıldır art arda kaybedilen yavaşlar, milyonlarca kilometrelerce vatan topraklarının elden çıkmasına yol açmıştır. Elimizde kalan topraklar da milletimize çok görülmekteydi. Batılılara göre bu coğrafyada Türklere yer yoktu ve tasfiye edilmesi gerekiyordu. Türklerin elinden alınacak bu topraklara yeni kurulacak Hıristiyan devletlerin yerleştirilmesi için paylaşım projeleri hazırdı ve uygulanması için vesile aranıyordu.

CİDDİ VE KRİTİK KONULAR MEŞGUL EDİYOR

Türk Ocakları'nın kuruluş günlerinde olduğu gibi bugün de, Türkiye'nin gündemini son derece ciddi ve kritik konular meşgul etmektedir. Son zamanlarda ülkemizde ve çevremizde yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Türk Milleti'ne dayatılan etnik bölücülük hız kazanmıştır. Etnik fitne her vesileyle belirttiğimiz gibi, ülkemizin en büyük problemidir. Bu problem sadece Cumhuriyet döneminin değil, son iki yüzyılın problemidir. Bu meselenin bu çizgiye gelmesinin esas nedeni, yıllardan beri konunun önemiyle orantılı şekilde ele alınarak, doğru, sağlıklı, gerçekçi bir devlet politikası oluşturulamayışıdır dedi.

YÖNETİM KURULU


Tek liste ile gidilen genel kurulda Erol Şeref güven tazeledi. Oluşturulan yeni yönetim kurulu Erol Şeref, Dursun Kızılkaya, Hasan Yıldırım, Ali Osman Bilir, Aykut Boran, Ergün Oral ve Niyazi Gökten oluştu.