Kdz.Ereğli AK Parti’nin İlçe Başkanı Adem Öztürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un TSK için kullandığı 'Kağıttan kaplan' sözlerine tepki gösterdi. Öztürk. "Siyasetçilerin demokrasi dışı arayışlar içerisine girip iktidara gelme çabalarını halk en iyi şekilde değerlendirecektir." dedi.
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Saffet Bozkurt da, bir hukuk adamına hukuk dışı yöntemler aramanın yakışmadığını söyledi. Bozkurt göreve yeni atanan Öztürk’e görevinde başarılar dileyerek şunları dile getirdi: "Öncelikle yeni göreviniz hem Ak parti ilçe teşkilatına hem de tüm Ereğli halkına hayırlı olsun. Adalet ve Kalkınma partisinden Zonguldak için yola çıktım ve aday adayı oldum. İnşallah bu çıktığım yolda hem Zonguldak için hem de Ereğli için çok güzel projelerimiz var. Sizinle daha önce birlikte teşkilatta görev yaptık. İlçe Başkanlığına atanmanız isabet olmuş. Bunu siyaseten değil gerçekten içten gelerek söylüyorum. İsabet olmuş. Bize düşen ne varsa partimiz bizi aday gösterse de göstermese de dün olduğu gibi bundan sonrada yapmaya hazırız." dedi
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: "Öncelikle aday adaylığınız hayırlı uğurlu olsun. İnşallah AK Parti olarak hepimiz bir çatı altında Ereğli ve Zonguldak için güzel işlere imza atacağız. Aday adaylığınız süresince ve bundan sonra her konuda Ak parti Ereğli ilçe teşkilatı olarak yanınızda olacağımızda belirtmek isterim."

BATUM’A TEPKİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik “Kağıttan kaplanmışlar” sözlerinin sorulması üzerine Başkan Öztürk siyasetçilerin demokrasi dışı arayışlar içerisine girip iktidara gelme çabalarını halkın en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.
Milletvekili Aday Adayı Av. Saffet Bozkurt ise Batum’un açıklamaları ile ilgili olarak bir hukuk adamına ve aynı zamanda siyaset yapan bir kişiye hukuk dışı yöntemler aramasının yakışmadığını belirtti. Bozkurt, Batrum’un sözlerine en iyi yanıtı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiğini belirterek, “Halkımız o tür düşünceleri ve beyanatları en iyi şekilde değerlendirip sandıkta gerekli cevabı verecektir” diye konuştu.