Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, ortak akılların bölgemizde yaşanan doğal afetlere karşı alınacak önlemlerde birleşmesini istedi.

Demir, bu konuda 16 Mayıs 2012 Çarşamba günü Dedeman Otel'in Kilimli Salonunda yapılacak olan genişletilmiş meclis toplantısının 'Farklı konulardaki bilgi ve birikimlerin ortak akıl ile birleştirilerek Zonguldak'ın bir daha bu tür afetleri yaşamasına engel olmak üzere, Belediye Başkanımız ve İmar Müdürlüğü yetkililerinin de katılımlarıyla' yapılacağını bildirdi.
Salih Demir davet yazısında şu ifadeleri kullandı: Son dönemde ilimizde yaşanan doğal afetler tüm halkımızı üzdüğü gibi iş dünyamızı da derinden etkilemiş, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve bir daha yaşanmamasına yönelik tedbirlerin alınmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Odamız Meclisi de, sahip olduğu sosyal sorumluluk bilinciyle Mayıs 2012 dönemi Oda Meclis Toplantısı gündemine İl merkezimizdeki mevcut ve potansiyel afet bölgelerinin değerlendirilmesi konusunun alınmasına karar vermiştir. Bu itibarla, İlimiz merkezindeki Fevkani Köprüsü, Pazar Yeri ve Lavuar Alanındaki son durum ve bu bölgelerde yapılan/planlanan/öngörülen çalışmalar konusunda Odamız Meclis Üyeleri ile diğer sivil toplum örgütü temsilcilerinin bilgilendirilmesinin son derece yararlı olacağı değerlendirilmiştir.