Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret etti. Yılmaz, Amelebirliği Yö-netim Kurulu toplantısının geçtiğimiz ay Kandilli’de yapıldığını ve Gökçeler Beldesi sınırları içerisinde yer alan varagelenin turizme kazandırılabilmesi için başlatılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Yılmaz, 1880 yılında inşa edildiği tahmin edilen varagelenin (eğimli arazilerde dolu vagonları aşağıya, boş vagonları da yukarıya çekmeye yarayan, nakliyat yolu) yıllarca ekonomiye sağladığı katkının turizme yönlendirilmesi düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi. 
Yılmaz, “Varagele 148 metreden insan ve malzeme taşıyordu. Uzun yıllar kömür taşıma işinde de kullanılan varagele buradaki maden ocağının kapanması nedeniyle kullanılamıyor. Atıl vaziyetteydi, sağolsun TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü bakım ve onarım çalışması yaptı. Amelebirliği Yönetim Kurulu toplantısını da Kandilli’de gerçekleştirdik, gerek yönetim kurulu üyeleri gerekse Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na ait çeşitli müesseselerinin müdürleri ile söz konusu alanda inceleme yaptık ve buranın turizme kazandırılması konusunda hem fikir olduk. Amelebirliği olarak tarihi varagelenin turizme kazandırılabilmesi için ise ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz” dedi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’da Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye de hazır olduklarını söyledi.