Alaplı'da Mal Müdürlüğü'nün kapatılarak kurumla ilgili iş ve işlemlerin Kdz. Ereğli'de yürütüleceği şeklindeki duyumlar Alaplı'yı harekete geçirdi.


Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'in ev sahipliği yatığı toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İlçe Başkanı Serhat Sözer, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve aynı zamanda Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Kemal Çam, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Belediye Meclisi Üyesi Muhasebeci Abdullah Ateş ve Muhasebeci Alpay Gün ile Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı katıldı.  


"ÇOK YANLIŞ OLACAK"

Başkan Tekin, Mal Müdürlüğü'nün kapatılmasının çok yanlış olacağına işaret ederek, Alaplı'ya vergi dairesi açılması gerektiğini ifade etti. Başkan Tekin, bunun içi alternatif yer önerilerinde de bulunabileceklerini ifade ederek,"Bırakın Malmüdürlüğü'nün kapatılmasını biz daha Alaplı'ya vergi dairesi açılmasını istiyoruz. Alaplı'da bu kapasite var. Malmüdürlüğünün kapatılması Alaplı'ya büyük darbe vurur. " dedi.  

 

YAVUZ, ÇATUROĞLU İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Toplantıya katılanların tamamı da benzer görüşler ifade ederek, Mal Müdürlüğü'nün kapatılmasının düşünülemeyeceğini, vergi dairesi açılması için girişimlerde bulunulması gerektiğini vurgulandı. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, ilk toplantının ardından Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile görüştüğünü, onun da yaptığı görüşmeler neticesinde böyle bir durumun söz konusu olmadığının kendisine iletildiğini söyledi. Bu arada toplantı esnasında telefonla görüşülen Faruk Çaturoğlu da, Alaplı Malmüdürlüğünün kapatılmasının söz konusu olmadığını, söylentilerin gerçek olmadığını ifade etti. Çaturoğlu, vergi dairesi açılması için de kendisinin gerekli desteği vereceğini, ancak öncelikle bir hizmet binası gerektiğini vurguladı. Toplantının sonunda vergi dairesi açılması için hep beraber Ankara'ya gidilmesi ve ilgili kurumlarla görüşülerek alternatifli olarak vergi dairesi hizmet binası önerisinde bulunulması kararlaştırıldı. 

 

ÇATUROĞLU NOKTAYI KOYDU

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaımda şu ifadelere yer verdi: "Alaplı Mal Müdürlüğü'nün kapanması söz konusu bile değildir. Asla böyle bir konu gündeme gelmemiştir, gelemez. Mükelleflerimiz müsterih olsunlar. Bu asılsız söylentiler kasıtlı olarak çıkarılmaktadır. Ne trajikomik bir durum ki bunları söyleyenler bir müddet sonra kendi yalanlarına kendileri de inanmaktadırlar"