Zonguldak’ta bir kişinin evinin çatısına güneş enerjisi şeklinde baz istasyonu kurulmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.
Merkez İlçe’ye bağlı Mithatpaşa Mahallesi Şehit Volkan Çelik Sokak’ta oturan Nazım İpek, evinin çatısına mahallenin durumu fark etmemesi için güneş enerjisi şeklinde baz istasyonu kurdurdu. Durumu öğrenen mahalle sakinleri, olaya tepki gösterdi. Mahalle sakinleri adına konuşma yapan Engin Alim, tepkisini şöyle dile getirdi:
“Ben 35 senedir bu mahallede oturuyorum. Bir GSM şirketine ait baz istasyonu, ilk önce yukarıda mahallemizde bulunan kahvehane kurulması karşılığın işletmeciye 1 yıllığına 10 bin TL para teklif edilmiş, ama işletmeci kabul etmemiş. Daha sonra ne olduysa, mahallemizde bulunan Nazım İpek isimli kişiye teklif yapılmış, en son 3 gün önce evinin üzerine baktığımızda çatısına güneş enerjisi kurulduğunu görmüştüm. Ama dün güneş enerjisi görünümlü baz istasyonunu görünce, mahalleli olarak şok olduk. Mahalleliden izin alınmadan bu baz istasyonu kuruldu. Bu baz istasyonunun içindekilere zararı yok. Aksine çevredeki oturanlara zararı var. Bizim çoluk çocuğumuz var. Mahalle halkı olarak bu baz istasyonunun kaldırılması için takipçisi olacağız. Mahalle halkı olarak hakkımızı mahkemede arayacağız.”
Baz istasyonu kurduran Nazım İpek ise, şöyle konuştu;
“Ben kimseye ‘güneş enerjisi kurduruyorum’ demedim. Bu kurulan baz istasyonu 10 watlık, şu an çalışmaya başlamadı. Gerekli ölçümler yapıldığında çevreye zararı varsa, önce ben buna müsaade etmem. Benim de evde çocuğum var.”