Güneş kremlerinin ve koruyucuların fiyatlarının yüksek olması vatandaşı alternatife yöneltti. Hava sıcaklarının artması ile birlikte Güneş kremi bronzlaştırıcıyı pahalı bulan vatandaşlar soluğu aktarlarda almaya başladı.

Yıllardır Tıbbın alternatifi olan baharat ürünlerini satan 41 yıllık Baharatçı Tahir Buyurucu son günlerde ve özellikle havaların ısınması ile birlikte Kakao yağına rağbetin arttığını ifade ederek,  Kakao yağının hem bronzlaşmaya ve hem de güneş yanığı ve soyulmalarına iyi geldiğini ifade ederek şunları söyledi: 

''Yaz aylarının vazgeçilmesi bronzlaşmak için kullanılan kakao yağı. 2 türlü oluyor. 1 sıvası var, birde katısı var. Katısı güneş görünce eriyor. Vücudunuza sürdüğünüz zaman hem soyulma yapmıyor hem de kızarıklık yapmıyor. Vatandaşlar bu doğal ürüne rağbet gösteriyor. Yan etkisi olmayan bir ürün. Altını da çizmek istiyorum doğal bir ürün. Birazcık pahalı bir ürün ama az bir şey alsanız yetiyor. Kilosu 120 TL. Vatandaş bunu 3-4 liralık alıyor parça halinde yetiyor. Bir yaz boyunca alınan bu kakao yetiyor. Diğerlerinden daha iyi bir ürün bu. Diğerlerinde katkı maddesi oluyor bunda katkısı maddesi yok. Bu ürün kakao ağacından çıkan doğal bir ürün'' dedi.