Kozlu ilçesinde eğitim-öğretim veren Kozlu Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin, Avrupa Birliği 9 ortaklı “Tarih Boyunca Bizi Çevreleyen Bilim Projesi” kapsamında hazırladığı güneş saati faaliyete geçti.

Okul bahçesinde düzenlenen törene; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Keleş, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Şahin, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Önce öğrencilerin hazırladığı resim sergisi, ardından öğretmenlerin projesi olan güneş saati açıldı.

Okul Müdürü Murat Sevindik, güneş saatinin Zonguldak’ta tek olduğunu söyleyerek, İngiltere, Polonya, Romanya, İtalya, İspanya, Fransa, İsveç, Avusturya ve Türkiye olmak üzere Avrupa Birliği 9 ortaklı “Tarih Boyunca Bizi Çevreleyen Bilim Projesi”nin 2013’de kabul edildiğini ve bu yılın sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Güneş saatini tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Sevindik, şöyle devam etti:
“Bu projemiz ile ortaklarımızla aldığımız karar gereği başvuracağımız Erasmus+Kalite Ödülü’nde de iddialıyız. Saatimiz 2 metre çapında olup yatay tipte bir güneş saatidir. Sabah 06.00 ve akşam 18.00 saatleri arasındaki zamanı göstermektedir. Şehrimizin simgesi madenci ve feneri şeklinde tasarladığımız gölge vericimiz, Zonguldak’ın enlemi olan 41,3 derecelik bir eğim açısıyla kuzey yönüne bakacak şekilde saatimize konumlandırılmıştır.”

Sevindik, projeyi hazırlayan resim öğretmeni Selim Taymaz, matematik öğretmeni Güner Yaşkan ve İngilizce öğretmeni Servete Kefeli’ye de teşekkür etti.

(Haber Merkezi)