Ünlü sanatçı Burcu Güneş, Kilimli'de verdiği konserin ardından sabah ezanına kadar uyuyamadığını söyleyerek, denizin sesini dinlediğini söyledi.

Bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Kilimli Kültür Sanat Spor Festivali ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kilimli'de konser veren Burcu Güneş, Kilimli'nin çok modern bir yer olduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güneş, manzaraya karşı poz vererek fotoğraf çektirdi. Burcu Güneş, Harika bir konser verdik. Böyle bir geceden sonra seneye yeni albüm ve çok daha iyi bir performansla gelmek istiyorum. Çünkü her konserden sonra biraz daha çıtayı yükseltmek lazım. Dün geceki konseri ve özellikle Kilimlilileri unutabileceğimi hiç zannetmiyorum. O kadar coşkulu ve beden dilimdeki her harekete karşılık alabildiğim topluluk görmedim. Çok daha farklı şehirlerde de konser veriyoruz fakat böyle bir bilinçli toplum hiç görmemiştim. Harika bir kitle vardı. Gençler müthişti. Ayrıca etki tepki meselesi çok iyiydi. Her sanatçı konserde topluluktan bir şeyler bekler. Ben o pozitif duyguyu ilk dakikadan itibaren aldım. İnanılmaz mutluyum. İnşallah her zaman çağırırlar ve Kilimli'ye gelirim. Ben burada çok yaşlı insan göremedim. Kilimli'nin havasından mıdır nedir bilmiyorum ama 40 yaşındaki insanlar bile dün gece konserde 25-26 yaşındaki gençler gibi hareket ettiler. Çok inanılmaz bir topluluk vardı. Gerçekten sağlıklı insanları, genç ve dinamik bir topluluk gördüm karşımda. Bu birazda insanların kendilerine iyi baktıklarından kaynaklanıyor. Burada insanların suratından bir enerji fışkırıyor. Bu sebeple dün gece ani hareketlerle yerimde duramadım ve çok yoruldum. Klasik laf etmeyi sevmem ama dün geceki konser inanılmazdı dedi.
Fırsat olsa biraz daha Kilimli'de kalmak istediğini belirten Güneş, Ben 2 gündür Kilimli'deyim. Sadece Kilimli Zonguldak arası gidip geldim. Geldiğim andan itibaren çok az kaldığımı fark ettim. Birazdan İstanbul'a dönmek zorundayım. Fırsat olsaydı da keşke biraz daha kalabilseydim. Odamdaki güneşin batışı ve doğuşunu gördüğüm anda resmen büyülendim.
Konser verdiğim alanın arkası ve önü de çok iyiydi. Burada doğal güzelliklere sahip çıkılıyor. Çok ama çok güzel bir yer burası. Mümkün olduğunca her fırsatta belirtiyorum yaz gelir güneye Ege'ye Akdeniz'e kaçılır. İnsanların tatil yaptıkları ve gizemli buldukları yerler hep o taraftadır. Benim bu gizli ve bakir bulduğum yer Karadeniz'dir. Mümkün olduğunca Karadeniz'e kaçıyorum. Bazen annesi babası Karadenizli olan fakat kendisi İstanbul'da yaşayan bazı arkadaşlarım var. Onları Karadeniz'e ben getiriyorum. Gerçekten ülkemdeki bu doğal güzelliklere sahip çıkmaya çalışan bir insanım. Mümkün olduğunca da sık sık Karadeniz'e gelir gerek spor aktivitelerimi gerekse sporumu yapıyorum. Karadeniz'de gezdiğim yerlere göre çok modern bir yerle karşılaştım. Gelişmiş ve modern bir yer buldum karşımda. Karadeniz'de bu kadar doğal güzellikleri olup modern olan bir yer yok. Onun için Zonguldaklıların buralara sahip çıkması gerekiyor  diye konuştu.
Doğal güzellik ve denizdeki dalgaların esini dinlemekten uyuyamadığını belirten Güneş, Konser sonrası harika bir otelde kaldık.
Çok güzel bir sahil ve deniz sesi geliyordu. O bana ninni gibi geldi ama bir yandan da onu dinlemekten uyumak istemedim. Yattığımda sabah ezanı okunmuştu. Sonrasında da sabah 09.30'da gözlerim fal taşı gibi açıldı.
Hiç yorucu bir havası da yok buranın. 3-4 saatlik bir uyku bana bomba gibi geldi. Kalkıp gezesim dağlara tepelere çıkasım geldi. Buradaki insanların neşesinin ve hareketliliğinin sebebini de öğrenmiş oldum dedi. Balık yediğini ve çok beğendiğini de belirten Güneş, şunları söyledi:
 Dün odama balık geldi. Nasıl güzel pişiriyorlarsa gözüm onda kaldı. Ben yiyemedim fakat menajerimle basın danışmanım ben sahne için makyaj yaparken onu yediler.
Benimde gözüm kalmıştı. Burada da tıka basa o balıktan yedim. Her balık gördüğümde buranın balığı da aklıma gelecektir. Başkanımda bana söz verdi her telefonumda bana balık gönderecektir. Balık yemek için seneye konseri beklemeyeceğim.