Zonguldaklı Hayırsever Mülhak Galip Güpgüpoğlu ile Zonguldak Valiliği arasında Çaycuma Karapınar’da yapılacak olan 8 derslikli çok programlı lisesine ek bina yapımı ile ilgili imza protokolü yapıldı.
Zonguldak Valiliği toplantı salonunda, Zonguldak ili Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinde Hayırsever Mülhak Galip Güpgüpoğlu ve Çaycuma Kaymakamlığı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karapınar Belediyesince ortaklaşa yaptırılacak olan 8 derslikli Karapınar çok programlı lisesine ek bina yapımı ile ilgili Zonguldak Valiliği ile Hayırsever Galip Güpgüpoğlu arasında imza protokolü gerçekleştirildi.
İmza protokolünde konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, “Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah bunlar son olur temennisiyle gördüğümüz kadarıyla mümkün değil ama bu acıları daha fazla yaşamak istemiyoruz. Ben tekrar Güpgüpoğlu ailesiyle bir okul protokolü imzalamak için bir araya geldik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Perşembe beldemizde lisesine ek bir bina yaptırmışlardı. İki yıl önce açılışını yaptık. Bir ay önce Karapınar Beldemizde ilköğretim okuluna yapılacak olan 12 derslikli ek binanın protokolünü imzalamıştık. Bugünde kendisi sağ olsun, yine Karapınar beldemizde lisenin binası yeterli değildi. Orada eksik ve ihtiyaçlar vardı. Onu bizzat yerinde de inceledik gördük. Bugünde Kaymakam ve Belediye Başkanımızla bir araya gelmişler buradaki ihtiyacı olan 8 derslikli okula imece suretiyle büyük bir bölümünü kendisi karşılamak kaydıyla Kaymaklık ve Belediyenin kısmen katkısı olacak yapalım diye bir teklifte bulunuldu. Bizde kabul ettik kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu iki inşaatımızda bittiği zaman Karapınar Beldemizde orta öğretim olsun gerekse ilköğretimin olsun herhangi bir sorunumuz kalmayacaktır. Çok teşekkür ediyorum. Bu davranışın maddi durumu olan herkese de örnek olmasını arzu ediyoruz” dedi.
Galip Güpgüpoğlu ise, “Bu okulun yer tahsisi yaptığı için şükranlarımı ailem ve kendi adıma arz ediyorum. Tabi biz Köksal Beyinde envanteriyle bu eğitimde bir damla katkımız olsun diye mücadele veriyoruz. Benim babam matematik öğretmeniydi. Yıllarca sabahlara kadar fizik kimya çalıştığını hatırlıyorum. Çocuklara öğrencilere ders verirdi. Unuttuğu kimyayı kendi çalışır. Öğrenciler öğretirdi. Protokolün herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra karşılıklı olarak protokol imzalandı.