İlgisizlikten ve yeterince tanıtılamadığı için iç hat seferleri kapatılan Çaycuma Havalimanına yine gurbetçi sahip çıkıyor. Yeni bir vizyon ve heyecan arayan hava limanına gurbetçiler de sahip çıkmasa kapanacak.

 

MUSTAFA TIĞLI: Zonguldak Havalimanı'na yönelik bir takım çalışmalar yapmak üzere Almanya'da bulunan, Zonguldak Havalimanı Genel Müdürü Hasan Özşahin, Avrupa'daki gurbetçilerden havalimanına sahip çıkmaları ve izine gideceklerin uçak biletlerini önceden ayırttırmalarının daha uygun olacağını söyledi.

 

SEFER VE UÇUŞ SAYISINI 
ARTTIRMAYA UĞRAŞIYORUZ

Zonguldak Havalimanı Genel Müdürü Hasan Özşahin, Zonguldak Havalimanı'ndaki uçuş seferlerinin sayısının arttırılması ve başka uçak firmalarının havaalanına uçuşunu sağlamak için Almanya'da çalışmalarda bulundu. Hasan Özşahin, Almanya Zonguldaklılar Derneği'ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Zonguldak Havalimanı'nda 2009 yılında gerçekleştirilen ilk uçuşun ardından, bugüne, ciddi farklılıkların olduğunu kaydederek, Zonguldak Havalimanı'nın Batı Karadeniz Bölgesi için küçümsenemeyecek kadar önemli bir konumu olduğunu belirtti.

 

“DOLULUK ORANI İYİ GİDİYOR”
Özşahin açıklamasında; ''Zonguldak Havalimanı, Batı Karadeniz Bölgesi için büyük önem taşıyor. Son yıllarda Filyos Vadisi Projesi'nin de gündeme gelmesi ve yurt dışındaki yolcu sayısı buranın önemini arttırıyor. 2009 yılında başlatılan ilk uçuşun ardından, Zonguldak Havalimanı'nda ciddi çalışmalar yapıldı.Tabiki bu hizmetlere her gün bir yenileri ekleniyor. Şu an için dış hat uçaklarının doluluk oranları iyi gidiyor. Ramazan ayında talebe göre ek uçak seferleri planlıyoruz.

 

“RESMİ BİR TALEP YOK”
Uçak ve sefer sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Zaman zaman yerel basında yeni uçak firmaları gündeme geliyor. Şu an için bize ulaşan resmi bir talep söz konusu değil. Böyle bir durumda zaten bunu halkımıza bildireceğiz. Zonguldak Havalimanı'na haftada bir uçuşla başladık. Şimdi ise Salı, Perşembe ve Pazar olmak üzere üç sefer yapılabilmesi için uğraşıyoruz. Hedefmiz sefer sayısını dörde çıkarmak. Vatandaşlarımız zaman zaman, uçak biletlerinin pahalı olduğundan yakınıyorlar. Bizim halkımıza tavsiyemiz, uçak biletlerini önceden ayırttırmalarıdır. Son anda uçak bileti aldıkları zaman, sezon dolayısı ile fiyat farkı olması çok normal. Nitekim Zonguldak Havalimanı, yeni bir havalimanı. Batı Karadeniz insanı havalimanına sahip çıkmalı. İleriye dönük güzel çalışmalar planlıyoruz. İnşallah istenilen hedeflere ulaşacağız. Tabiki halkımızında bu noktada bizlere manevi açıdan destek olmalarını istiyoruz. Zonguldak Havalimanı, ilk uçuş hizmeti vermeye başladığında hem yolcular, hem de personelimiz bir takım olaylara yabancı idi. Şimdi bir aile gibiyiz. Batı Karadeniz insanı burayı kendi evi gibi görüyor. Yurt dışından memleketine tatile gelen vatandaşlarımızın bizlere teşekkür etmeleri, bizleri çok mutlu ediyor. Burası uluslarası bir havalimanı. Bu havalimanın değerini herkes farkına varsın '' dedi.

 

HAVALİMANINA SAHİP ÇIKALIM
Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ise,  böylesine önemli bir yatırımı bögeye kazandırdıkları için Zonguldaklı işamdalarına ve fedekarlıklarından dolayı da Zonguldak Havalimanı Genel Müdürü Hasan Özşahin'e teşekkür etti. Başkan Karakulak, konuyla ilgili şu ifadeleri yer verdi; Zonguldak Havalimanı, sadece Batı Karadeniz Bölgesi için değil, ülkemiz için de büyük bir kazançtır. Karadeniz truzminin ve ekonomisinin canlanmasında büyük rolü vardır ve olmayada devam edecektir. Özellikle gerçekleşmesi durumunda, Filyos Vadisi Projesi ile birlikte bu önemi daha da artacaktır. Avrupa genelinde yaşayan Zonguldaklılar, bu havalimanını kullanıyorlar. Bizim buradaki hemşehrilerimizden istiğimiz, bu havalimanına sahip çıkmalarıdır. Buda havalimanından gerçekleştirilecek uçuşlarla mümkün olacaktır. Bu havalimanı bölgemiz için büyük önem arz etmektedir. Hep birlikte bu havalimanının daha iyi hizmet verir noktalara gelmesi için destek vereceğiz. Bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının amaçlarından biri de, kendi bölgelerine yapılan olumlu yatırımlara destek vermektir. Bu havalimanı herkes kendi evi gibi görmeli. Bu havalimanın hizmete açılması, Avrupa'da yaşayan hemşehrilerimize ciddi anlamda nefes aldırmıştır. Doğrudan memleketine uçmak hem zevkli, hem de gurur verici bir olay. Gerek Havalimanı müdürümüz, gerekse şirketin işletmecisi arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Diğer taraftan da burası bölgemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Havalimanının hizmete açılması ile bölgemizde bir çok gencimiz iş sahibi olmuşlardır. Havalimanına indiğimizde, oradaki personelin güler yüzlü tavırları ve insanımıza sunduğu hizmetlerde bizlere yakışır bir durumdadır. Orada görev yapan tüm arkadaşlarımızı da bu anlamda kutlarım. Bizler, bölgemizdeki olumlu yatırımlara sahip çıkmalıyız. Temennimiz uçuş seferlerinin arttırılmasıdır. Bizlerde dernek olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız '' şeklinde konuştu.

 

“SORUMLULUK İSTEYEN BİR İŞ”
Zonguldak Sivil Havacılık ( ZONHAV ) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya'da havalimanı işletmenin ciddi ve sorumluluk isteyen bir iş olduğunu belirterek,  ZONHAV olarak bölge halkına en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Kahya, '' ZONHAV, olarak ciddi anlamda çalışmalarımız var. Uçak ve uçuş seferlerinin arttırılması ve diğer teknik konularda çalışmalarımız sürüyor. İleriki günlerde güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Fakat,  zaman zaman havalimanı hakkında eksik bilgiler kamuoyuna sunuluyor. Havalimanımız ile ilgili bilgi edinmek isteyenler, her zaman için havalimanı müdürlüğümüze veya bizimle ilgili olan kısımları da bizlere danışabilirler. Bizler, bölgemize yakışan en güzel hizmeti sunmak için buradayız. Bundan kimsenin endişesi olmasın '' şeklinde konuştu.