TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk tarafından gönderilen yazılı açıklamada; Saltukova Havaalanı’nda gurbetçilerin kullandığı oy sayısının 1000 rakamını geçtiği bildirildi.

 

Köktürk’ün CHP İl Başkanı Halil Furat ve İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Korkmaz ile Saltukova Havaalanındaki yurtdışı seçmen oy kullanma sandığını ziyaret etmeleriyle ilgili olarak gönderilen açıklama şöyle:

 

Köktürk ve Furat, oy kullanma işlemlerinin sağlıklı yürüyüp yürümediği ve kullanılan oy sayısı ile ilgili olarak partilerinin sandık görevlisinden bilgi aldılar.  

 

Köktürk ve Furat’a verilen bilgiye göre; dün gece itibariyle Saltukova Havaalanında oy kullanma sayısı 1000’i aşmış bulunuyor.

 

Köktürk ve Furat; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkenin geleceği açısından bir dönüm noktası olduğunu, seçmenlerin bu seçimde ya tek adam yönetimini; yani diktatörlüğü, ya da demokrasiyi, huzuru, barışı, 76 milyonun birliğini tercih edeceklerini ifade ederek seçmenleri istisnasız oy kullanmaya davet ettiler.

 

Yurttaşlarımızın demokratik haklarını kullanarak Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için sandık ödev ve yetkilerini kararlılıkla yerine getireceklerine inandıklarını ifade ettiler. 

 

(Haber Merkezi)