Kanser hastaları için Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde düzenlenen ilik bağışı kampanyasına, bölgede yaşayan Türkler yoğun ilgi göstererek kan örneği verdi.
Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ilik bağışı kampanyasına, bölgede yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi.  Alman ilik bankası olan DKMS'in sağlık ekibi desteğiyle gerçekleştirilen kampanyada, Essen Uniklinikum Hastanesi İlik Nakli Bölümü’nde 18 yıldır uzman olarak görev yapan Prof.Dr.Ahmet Elmaağaçlı, ilik bağışının önemini anlatan bir sunum yaptı.
Genetik farkından dolayı Alman ilik bankalarında toplanan kemik iliği örneklerinden, Türk kanser hastalarının yeterli derecede faydalanamadığına dikkat çeken Elmaağaçlı, "Çoğu zaman Türk hastaları için ilik örneği bulamıyoruz. Bunun için, daha fazla gönüllü ilik bağışında bulunan Türk vatandaşlarına ihtiyacımız var. Aksi halde çok sayıda hastamızı kaybediyoruz" diye uyarılarda bulundu.
Bilgilendirme toplantısının hemen ardından, salonda bulunan vatandaşlar tek tek ilik bağışı için kan örneği verdi. Anlamlı bir görevi yerine getiren vatandaşların, ilik bağışı sırasında sevinçleri adeta yüzlerinden okunuyordu.
İlik bağışı kampanyasında, kan örneği vererek öncülük yapan Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, kampanyayla ilgili olarak, "Kan kanserinden dolayı çevremizde birçok insanımızı kaybettik. İlik bankalarında, Türk vatandaşları için yeterli ilik örneğinin bulunmadığını öğrendik ve dernek olarak da böyle bir adım attık. Kampanyaya büyük katılım gösteren Zonguldaklı hemşehrilerime tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.