Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin girişimi Zonguldak Valiliğinin desteği ile Zonguldak il merkez ve ilçelerinde oluşturulacak olan Gurbetçi Masası, Karadeniz Ereğli’de hizmet vermeye başladı. Gurbetçiler kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilecek.

 

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Kaymakamlığında gurbetçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilmesi, danışmanlık hizmeti alabilmeleri için ‘Gurbetçi Masası’ oluşturulduğunu bildirdi. Kaymakam Çay, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, Zonguldak Valiliğinin, ilçelerde gurbetçi masası oluşturulması yönündeki kararının ardından Ereğli Kaymakamlık Binasında gerekli alt yapının hazırlandığını açıkladı. Gurbetçilere Kaymakamlık 1. Katında gurbetçi masası adı altında hizmet vermeye başladığını belirten Kaymakam Çay, “Emeği geçen katkı sağlayanlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİNLERCE GURBETÇİ YARARLANACAK

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak’da, Zonguldak Valiliğinin genelgesi doğrultusunda Ereğli ilçesinde Gurbetçi Masası oluşturulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Türkiye’de ilk kez bir uygulamayı Zonguldak’ta hayata geçiriyoruz. Zonguldak Valisi Ali Kaban’a konuyu ilettik ve kendileri de bizlere son derece yakın davranarak gurbetçi masası kurulması yönünde karar aldı. Ereğli ilçemizde de söz konusu birim oluşturuldu ve hizmete başladı. Binlerce gurbetçimiz Zonguldak’ta kamu kurum ve kuruluşlarında işlemlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetini alabilecekler. Son derece mutluyuz. Başta Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederim”