Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Zonguldak bölgesinden Almanya’da 448 bin, tüm Karadeniz bölgesinden ise 1 milyondan fazla insan yaşadığını söyledi.

 

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da Sivil Toplum Kuruluşları ile yaptığı toplantının değerlendirmesini yaptı. Berlin’de aralarında Trabzonlular, Sivaslılar, Giresunlular ve Zonguldaklılar Derneklerinin de yer aldığı 28 kuruluş ile yuvarlak masa toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’da yaşayan Türk’lerin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için elinden gelen gayreti ortaya koyacağını ifade ettiğini belirten Karakulak, "Başbakanımız Avrupa Birliği Politikası ve Avrupa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti, Türk toplumunun yaşadıkları ülkelerde seslerini duyurabilmenin yegane yolunun sivil toplum kuruluşlarının var olmasından geçtiğini ifade etti" dedi.

 

„AÇIKÇA İLAN ETTİ“

Karakulak, yaptığı açıklamasında, Başbakan Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nden göç eden 50 yıldan fazla Almanya ve Avrupa’da yaşayan insanlarımızın kurdukları derneklerin lobisel etkinliklerine değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konsoloslukların ve büyükelçiliğin bu gibi faaliyetlere önem verdiğini ve vermesinin kaçınılmaz olduğunu açıkça iletti. Almanya Zonguldaklılar Derneği olarak biz de söz alarak Başbakan Erdoğan’a derneğimizin çalışmaları ve gurbetçilerimizin yaşadığı sıkıntılara ilişkin bilgi aktardık. Zonguldak bölgesinden Almanya’da 448 bin, tüm Karadeniz bölgesinden ise 1 milyondan fazla insan burada yaşamaktadır. Bu toplantı bizler için son derece önemli geçmiştir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bakanlarımıza, ilgililere bizlere burada gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz"