Almanya’da çalışmaları ile örnek dernekler arasında gösterilen Almanya Zonguldaklılar Derneği, 8. yönetim yönetim kurulunu 20 Mart 2011 tarihinde gerçekleştireceği genel kurul ile belirleyecek.

Almanya’da faaliyet gösteren yaptığı çeşitli etkinlikler ile de kamuoyunun takdirini toplayan, örnek dernekler arasında gösterilen Almanya Zonguldaklılar Derneği, 8. dönem yönetim kurulunu belirlemek için Olağan Genel Kurula gidiyor. Başkanlığını Erol Yukarıbaş, Başkan Yardımcılıklarını Kemal Ulupınar, Kasım Cin, Sekreterliğini Aydın Kılınç, Muhasipliğini Yusuf Karail, Muhasip Yardımcılığını Hüseyin Hızarcı, İletişim Sorumluluğunu İsmet Karaöz, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumluluğunu Sabahattin Akdilek, İşadamları Sorumluluğunu Aletdin Başyiğit, Teşkilat ve Halkla İlişkiler Sorumluluğunu Şahin Tabakoğlu’nun, Lokal Sorumluluğunu Kemal Durdu ve Teşkilatlandırma Sorumluluğunu Yüksel Pekmezci’nin sürdürdüğü Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin 8. dönem yönetim kurulunu belirlemek için olağan genel kurul seçiminin 20 Mart 2011 Pazar günü yapılacak. Bilindiği gibi Almanya Zonguldaklılar Derneği, 2010 yılının Nisan ayında Almanya’nın Gelsenkirchen’de gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirdiği ‘Zonguldaklılar Gecesi’ büyük beğeni toplamış binlerce kişinin katılımı ile muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yapılmıştı. Yine derneğin en önemli çalışmalarından biri ise yaygın basında da yer bulan ilik nakli bağışı olmuştu.
DERNEĞİN HEDEFİ
Almanya genelinde tüm Zonguldaklılara ulaşmak, Sosyal dayanışmaya bağlı, Zonguldak Kültürünü yaşamak ve yaşatmaktır, Hemşehrilerimizin sorunları ile ilgilenmek ve çözüm yolları aramak, Öğrencilere burs imkanı saglamak, Almanya'daki genclerimize meslek eğitimi bulmada yardımcı olmak.