Dernek üyelerini genel kurula katılarak derneğine sahip çıkmaya davet eden yönetim kurulu, önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Derneğin Yönetimine mevcut Başkan ve Yönetimi tekrar talip olduğu gibi ikinci aday olarak Kenan Albayoğlu talip olmuş ve bu konuda öncelikle kendisini Zonguldaklıların Avrupa'daki kapısına katkı sunma düşüncesiyle vermiş olduğu kararına Dernek Başkanı başta olmak üzere Yönetim Kurulu üyeleri ve camiamızın kendisini ve ekibini tebrik ederek adaylık açıklamaları ve kurumumuza sahip çıkılması açısından da olumlu bulduğumuzu belirttik.

 

"GERÇEKLERİ AÇIKLAMAYI BİR GÖREV BİLDİK"

Aday başvuruları iki aday tarafından 08.01.2017 Karakulak, 18.02.2017 tarihlerinde Albayoğlu tarafından sosyal medyada paylaşılmıştır. Ayrıca her iki aday 19.02.2017 Pazar günü Derneğimizde üyelerimize de adaylıklarını tekrardan açıklamışlar dernek için yaptıklarını ve daha ne gibi projelerle derneği ileri götüreceklerini anlatmışlardır. Sayın üyelerimiz bu açıklamaları ve adaylık konusunu başkan adayı olduğunu açıklayan ve 02.03 2017 tarihinde yazılı olarak derneğe başkan adayı olan Kenan Albayoğlu’nun yazılı ve sözlü açıklamaları ve avukat aracılığıyla Genel Kurulu iptal ettirme çabaları sonucunda kaleme almak zorunda kaldık. Dernek Yönetimi olarak son günlerde çıkan haberlerin gerçekleri asla yansıtmadığını eksik ve yanlış anlamalara yol açan bilgilerden ibaret olduğunu ve sizlere gerçekleri açıklamayı bir görev bildik.

 

"KENDİSİNİ HER ZAMAN GÖRMEK İSTERİZ"

Bu dernekte 4 yılını doldurmuş her üyemiz Dernek Başkanlığına aday, 2 yılını doldurmuş her Üyemiz de Dernek Yönetiminde görev alma hakkına sahiptir. Hiç kimse neden aday oldun? Karşıma nasıl aday olarak çıkarsın? Sen adaylıktan çekil ben seçime tek aday olarak gireceğim gibi tutumumuz asla olamaz olmamalı da. Bu derneğe Kenan Albayoğlu’nun katkısı illa da olmuştur. Bu vesile İle kendisini Yönetim Kurulu Üyesi olarak veya bir Yönetim Kurulu Başkanı olarak herzaman görmek isteriz. Lakin bu derneğin başına seçim ile gelinir, seçim ile gidilir. Bu kurum kimsenin tapulu eşyası değildir. Böyle bir yaklaşım tarafımızdan asla yapılmamıştır.
Prosedürleri tamamlayan her Üye Dernek Yönetimine aday olabilir. Genel Kurul yapılır ve o gün Seçime gelen Siz Üyelerimizin oylarıyla seçimi kazanan Başkan olur. Sizlere adaylık esnasında ve sonrasında gelişen olayları ve Dernek Yönetimi olarak verdiğimiz cevapları üç bölüm halinde yazdık gereğini takdirinize bırakıyoruz.

 

İDDİALAR VE GERÇEKLER (1)

Sayın Albayoğlu şahsına baskı yapıldığını ve Adaylığının engellendiğini mevcut yönetim tarafından tehditkar tutum ve davranış gösterildiğini hakkında imalı yazılar yazıldığını 20.03.2017 tarihinde kendine ait Facebook sayfasındaki açıklamasında yazmıştır. Mevcut Dernek Başkanımız Mehmet Karakulak’ı tanıyanlar asla ve kesinlikle bir insanı bırakın tehdit etmeyi adaylığına dahi mani olacak davranışlar da bulunmayacağını gayet iyi bilirler. Başkanımız ve Yönetim Kurulu hiçbir mekanda yada medya da aday Kenan Albayoğlu hakkında ileri geri yazılmış bir cümlelik beyanı yada yazısı olmamıştır. Aksine bu iddialar karşı taraftan 2 defa bizzat Albayoğlu ve ekibim dediği şahıslar tarafından dernekte yapılmıştır. İlk tehditkar yaklaşım 19.02.2017 tarihinde Dernekte Üyelerinde bulunduğu ortamda Albayoğlu mevcut Başkan Mehmet Karakulak’ın adaylıktan çekilmesini kendisini başarılı bulmadığını söylemiştir.

 

SÖZLÜ TEHDİT
17.03.2017 tarihinde yine dernekte Albayoğlu’nun gönderdiği ekibim dediği şahıslar tarafından bizzat Yönetim Kurulu üyelerinin gözü önünde adaylıktan çekilmesinin kendisini açısında doğru bir davranış olacağını Başkan’ımıza söylemişlerdir. Sözlü yapılan adaylıktan çekilin tehdidinin akabinde de Derneğimize Genel Kurulu iptal ettirme tehditli mektupları bize ulaşmış bulunmaktadır. Kimin kimi tehdit ettiğini kimin kimin adaylığını engellemeye çalıştığını siz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

 

İDDİA VE GERÇEKLER (2)

Albayoğlu mektup yazarak Derneğimizden üyelerimizin üyelik kayıtlarını istemiştir. Dernek Yönetimi olarak tüzüğümüzdeki madde gereği Üyelerimizin şahsi bilgilerini kendisine veremeyeceğimizi fakat Üyelerimizin İsimlerini ve Derneğimize üye oldukları tarihin yazılı olduğu bir listeyi gelip alabileceğini yada Derneğimizde kontrol edebileceğini 11.03.2017 tarihli yazılı bir mektupla (Einschreiben mit Rücksendescheine) kendisine bildirdik. Albayoğlu üye isim listesini kendisine verilmediğini hatta cevap dahi yazılmadığını sosyal medyada yaptığı paylaşım İle iddia etmektedir. (Elimizde mektubun Albayoğlu’na teslim edildiğinin belgesi vardır.)

 

İDDİA VE GERÇEKLER (3)

Albayoğlu bu mektup üzerine Derneğe gelip Üye listesini incelemek yerine Avukata giderek kendisine Genel Kurul daveti gönderilmediğini beyan etmiş, Genel Kurulun 23.03.2017 Perşembe gününe kadar dernek yönetiminin Genel Kurul kararını iptal etmemizi aksi takdir de mahkeme kararıyla Genel Kurulu iptal ettireceği 16.03.2017 tarihli tehditli mektup göndermiştir. Mektup 18.03.2017 Cumartesi elimize geçmiş olup 20.03.2017 Pazartesi günü Yönetim Kurulu olarak yaptığımız istişare sonucu aynı gün yazdığımız cevap mektubunu 21.03.2017 Salı günü saat 10:05 ‘te (Einschreiben mit Rücksendescheine) olarak postaya vermiş bulunmaktayız. Mektuba cevaben; Dernek Yönetimi olarak Albayoğlu’nun iddialarının gerçek dışı olduğunu 27-28 Şubat 2017 tarihlerinde tüm üyelerimize (ca. 350 € ) bir meblağ karşılığı davetiye mektupları gönderdiğimizi bu konu da da elimizde yazılı kanıt olduğunu belirttik. Mektup haricinde Sosyal Medya üzerinden de Ocak ayında 26.03.2017 tarihinde Genel Kurul yapacağımızı ilan ettiğimizi Şubat ayında da adres belirterek tekrar Genel Kurul çağrısı yaptığımızı ilan ettik. Aynı tarihlerde de Albayoğlu 26.03.2017 tarihindeki Genel Kurul da aday olduğunu kendisine ait Facebook sayfasından 18.02.2017 tarihinde açıklamıştı. Ve o günden bu yana doğal hakkı olarak çeşitli ziyaretler ve davetlerde Aday olduğunu ve destek istediğini açıklamıştır.!. Hal böyle iken bana Davet mektubu gelmedi diyerek Genel Kurulu iptal ettirme çabalarına girilmesini üzücü ve camiaya zarar verici bir tutum olarak bulduğumuzu belirterek 26.03.2017 tarihinde Genel kurulumuzun planlandığı şekilde kiraladığımız salonda yapılacağını beyan ederiz. Albayoğlu’nun derneğimize zarar gelecek hiç bir tutum ve davranışta bulunmayacak kadar olgun ve bölgesine düşkün Karaelmas Zonguldak sevdalısı olduğunu düşünüp umuyor, kendisinden ve ekibinden bu olgunlukta hareket etmesini bekliyoruz. Genel kurul da derneğinizin yanında olmanızı ve Genel Kurulda salonu doldurarak Avrupalı Maden işçileri çocuklarının Derneğine nasıl sahip çıktıklarını göstermelerini bekliyoruz"