Almanya´nın Gelsenkirchen şehrinde faaliyet gösteren, Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel iftar yemeği yapıldı.  

 

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİTİB ) Gladbeck Türki Camii´sinde verilen iftar yemeğine, Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş, eski dernek başkanlarından Hikmet Ulupınar, Recep Kahya, Zonguldak Sivil Havacılık ( ZONHAV ) Yönetim Kurulu Üyeleri Sadettin Kuloğlu, Bahattin Emeç, Gladbeck Türkiye Camii Dernek Başkanı Nadir Kahraman, Avrupa Türk Demokratlar Birliği ( UETD ) Basın Müşaviri Dursun Döngel, UETD Teşkilatlanma Komisyonu Üyesi Orhan Buyurman, Karabüklüler Derneği yöneticileri, Zonguldaklı işadamları ve vatandaşlar katıldı.

 

Din görevlisi Ali Çakmak'ın Almanya`da vefat eden Zonguldakli Gurbetcilerin ruhuna hediye edilen Kur-an`i Kerim in  ardından konuşma yapan dernek başkanı Erol Yukarıbaş, her yıl olduğu gibi, bu yılda iftar yemeği verdiklerini ve bunu Zonguldaklıların yoğun olduğu Gladbeck kentinde vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Yukarıbaş konuşmasında şöyle dedi:

 

Bugün burada hemşehrilerimizle bir arada bulunmaktan mutluyuz. Gurbette yaşamak acı bir olay, ama gurbette birlik ve beraberlik içerisinde, Ramazanı yaşamak ayrı bir duygu. Böyle güzel günlerde birlik ve beraberliğimiz daha çok pekişiyor. Ramazan ayı insanları birbirine daha çok yakınlaştırıyor. Bugün buraya uzak şehirlerden gelen üyelerimiz bulunmakta. Derneğimize olan ilgi her geçen gün büyüyor. Zonguldak ve Almanya arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Bu tür etkinlikler, burada yaşayan hemşehrilerimizin asimile olmadan, Almanya'ya uyumunu da sağlıyor. Bu iftar yemeği birlik ve beraberliğimizin güçlü bir göstergesidir. Bu güzel ayda, bu birlik ve beraberliğimizi gördükçe dahada mutlu oluyoruz. Hmeşherilerimizden derneğimize destek olmalarını istiyoruz. Dernek olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. Kültürümüzü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkesi bu çatı altına davet ediyoruz. Kapımız herkese açık. Gurbetteki ve Zonguldak`taki tüm hemşehrilerimize  hayırlı Ramazanlar ve Bayramlar diliyorum.