Zonguldaklı Ressam Binnur Erdoğan, 40 parçadan oluşan kişisel yağlı boya tablo resim sergisini açtı.
Almanya’nın Oberhausen kentindeki Nieburg Tiyatro Salonu’nda serginin açılışını, Duisburg kentinin ilk Türk Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergide, Kocalar, Erdoğan’ın eserleri hakkında bilgi aldı. Erdoğan, eserlerinde, Türk kültüründen etkilendiğini, çizimlerinde ailesinden duyduklarını, çizimlerinde fotoğraflara ve kendi anılarına yer verdiğini belirtti.
Duisburg Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar da, resim sergisi konusunda yaptığı açıklamada, “Almanya’daki Türk toplumu arasında yeni yetişen genç nesil arasında yetenekli, daha şimdiden çok başarılı yıldızı parlak sanatçılarımız ortaya çıkacaktır. Almanya’daki üniversitelerde eğitimini tamamlayan ve başarıya koşan Erdoğan da onlardan biri’ dedi.
Erdoğan, Almanya’da misafir işçilerin tarihini ve kökeni gösterme olanağı sunduğu 40 parçadan oluşan resimler konusunda, “Uyum her ne kadar önemli ise de, köklerine sahip çıkmak ve bunu devam ettirmek de bir o kadar önemlidir” diye açıkladı. Açılan sergide kura çekimi satışa sunulan bir resmin geliri ise, Merkezi Neuss kentinde bulunan Umut Yıldızı Derneği’ne bağışlandı. Dernek Başkanı Kamil Altay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Erdoğan’ın bu tutumunu memnuniyet verici ve örnek bir davranış olarak nitelediler.