Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde her yıl düzenlenen geleneksel  dayanışma gecesinde bir araya gelen Zonguldaklılar,  Emeğin Başkentine selam ve sevgilerini gönderdiler.

 
Fotoğrafta; Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet karakulak, geleneksel geceye katılan AK Parti Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu ile birlikte görülüyor. 

 


Zonguldaklıların Geleneksel Dayanışma Gecesine katılanlar 2016 yılının toplu fotoğrafında yer aldılar.




Üstteki Fotoğrafta, Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü ve Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin Kdz. Ereğli ve Alaplı Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, GMİS Genel Başkan Yardımcısı isa Mutlu, Milletvekili Ünal Demirtaş, Derneğin önceki Başkanı Erol Yukarıbaş ve gurbetçilerimiz birlikte görülüyor. 



Almanya Zonguldaklılar Derneğinin  her yıl düzenlediği ve Avrupa’daki gurbetçileri Türkiye’den gelenler ile biraraya getirdiği geleneksel  gece  etkinliği  yine yoğun katılım ile Gelsenkirchen‘de gerçekleştirildi. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş,  Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,  Devrek Belediye Başkanı Muammer Semerci,  GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Kdz. Ereğli TSO yöneticileri,  sivil toplum kuruluşları temsilcileri çık sayıda işadamı,  Gelsenkirsen Belediye Başkanı konsolosluk temsilcileri  ve gurbetçi Zonguldaklılar katıldı.

Geceye, Saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ile başlandı.  Ardından 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Dernek Başkanı Mehmet Karakulak derneğin çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, geceye katılan katılamayan ve başta Türkiye olmak üzere Avrupa’nın pek çok yerinden destek veren  Zonguldaklılar’a teşekkür etti. Milletvekillerinin de konuşmasının ardından etkinlik renkli görüntülerle sona erdi. Geliri eğitime destek  için satışa  Kdz.  Ereğli Belediye spor formasını ise CHP milletvekili Ünal Demirtaş satın aldı.