Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 160 gencin gitarlı müzik konseri ve folklör gösterisi büyük beğeni topladı. Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş, Kültürümüzü unutmamak ve bunları gelenek nesillere aktarabilmek için bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz dedi.

Almanya'nın Gelsenkirchen'de faaliyet gösteren ve son dönemlerde başarılı çalışmalara imza atarak takdirleri toplayan Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği, müzik ve folklör kursu alan 160 gencin hünerlerini sergilediği bir etkinlik düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Çaycuma'da yaşanan doğal felakette yaşamlarını yetirenler için saygı duruşunda bulunuldu ardından Türk ve Alman Milli Marşları okundu. Düzenlenen programa Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preub ve Türkiye'nin Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı, Essen Başkonsolosluğu'ndan Muavin Konsolos Müzeyyen Civan katıldı. Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında gerek sosyal gerek kültürel etkinliklere önem verdiklerini bu doğrultuda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek gösterilen ilgiye teşekkür etti. Amaçlarının Almanya'da yaşayan Zonguldaklıları bir araya getirmek olduğunu da vurgulayan Yukarıbaş etkinlik sonrası yaptığı açıklamasında ise, 1996 yılından buyana pek çok etkinliği başarı ile gerçekleştiren derneğimiz çalışmalarına bu doğrultuda devam etmektedir. Bizlerin yarınları olan gençlerimize sahip çıkmak onları kültüre ve sanata yönlendirmek bizler için son derece önemlidir. Bu doğrultuda dernek bünyesinde müzik ve folklör kursları düzenledik. Bu kurslara da 160 gencimiz katıldı, belli bir çalışmanın ardından hem kurs bitirme belgelerini almaları hem de öğrendiklerini gelen konuklara sergilemeleri için ise bu etkinliğimizi gerçekleştirdik.
Gençlerimize hem belgelerini vereceğiz hem ödüllerini. Yine gösterilerin ardından derneğimizin bayanlar kolu Zonguldak yöresinin yemeklerine konuklara ikram ettiler. Malayından mancarına kadar pek çok yemeği gelen konuklarımızda büyük bir beğeni ile yediler. Bizler için önemli olan vatanımızın örf ve adetlerini gelecek nesillere en doğru şekilde yansıtabilmek kültürümüzü ayakta durmasına katkı sağlamaktır.
Bu etkinliği gerçekleştirmemizde bu kursları açabilmemizde kimlerin emeği varsa hepsine bir kez daha buradan teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğin olduğu her yerde her zaman başarı olur. Biz başarmak bizlere verilen sorumlulukları yerine getirmek zorundayız sözleri ile konuştu.