Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl da gelirini öğrencilere burs olarak bağışlayacağı dayanışma gecesi Zonguldak'ın özlem duyduğu birlik ve beraberlik içerisinde tamamlandı.

* Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde tüm Zonguldaklıları birleştirmek olduğunu belirten Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Her noktada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü bir Zonguldak istiyoruz. Zonguldak için atılacak her türlü olumlu çalışmada büyük bir güç olarak taşın altına elimizi değil bedenimizi koymaya hazırız dedi.

* AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'de yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğe dikkati çektiler.

Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 16'ncısı düzenlenen Dayanışma Gecesi, Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yoğun katılım ile yapıldı.

KATILIM YÜKSEKTİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Batı Karadeniz Kakınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Erol Çivici, Kdz.Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin'in de yeraldığı dayanışma gecesinde konuşan Almanya Zonguldaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, gecenin düzenlenmesine destek veren başta sponsorlar olmak üzere tüm Zonguldaklılara teşekkür etti.

KOZLU VE KİLİMLİ TEŞEKKÜRÜ

Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde Zonguldak kültürünü ve dayanışmasını gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Yukarıbaş, son çıkan yeni yasa tasarısı ile Kozlu ve Kilimli'nin ilçe olmasından büyük mutluluk duyduklarını vurgulayarak, Bu gelişme bölge için son derece önemli bir gelişmedir. Bu gelişmenin ardından Zonguldak'ın Büyükşehir Belediyesi olabilmesi için aynı birlik ve beraberliğin aynı mücadelenin devam etmesini temenni ediyoruz dedi.

BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

Almanya'da bulunan Zonguldaklılar Derneği'nin geçen yıl büyüyerek Zonguldak'ın her noktası ile bütünleşip yoluna devam ettiğini söyleyen Yukarıbaş yaptığı konuşmasında şunları belirtti: Derneğimizin çeşitli sosyal projeleri var bu projeler dahilinde gerçekleştirdiğimiz gerek Zonguldak gerek Ankara gerekse İstanbul ziyaretlerinde bizlere sağlanan destek bizim iyi yolda olduğumuzun en somut örneğidir.

DESTEĞE HAZIRIZ

Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Ereğli, Gökçebey başta olmak üzere Gümeli'den Kandilli'ye, Beycuma'dan Bakacakkadı'ya, Gelik'den Saltukova'ya ve Zonguldak'ın her karış noktasını özlem ve gururla kucaklıyoruz.
Kavgaların, çekişmelerin olmadığı her noktasında barışın ve huzurun hüküm sürdüğü bir Zonguldak istiyoruz. İster A olsun ister B olsun ama ne olursa olsun gayetimiz hedefimiz Zonguldak'ı bir adım ileriye götürmek olsun.
Biz Zonguldak için atılacak her türlü olumlu çalışmada büyük bir güç olarak taşın altına elimizi değil bedenimizi koymaya hazırız. Bunu buradan bir kez daha altını çizerek vurguluyoruz.

ZONGULDAK DÜNYAYA AÇILDI

Bizleri kimse gurbetçi olarak görmesin biz Zonguldaklıyız bunu da her platformda söylüyoruz. Bir olalım sorunlarımız karşısında tek yürek olup çözümünde başarı sağlayana kadar bu mücadelemizi sürdürelim. Eleştirenler olabilir yapıcı eleştirilere her zaman açığız, bizleri eleştirenlerin getirecekleri projelere ve çözüm önerilerini bizlere sunabilirler. Gecemize sadece Almanya değil başka ülkelerden gelen kardeşlerimiz ve büyüklerimiz var. Artık Zonguldak dünyaya açıldı, Her ülkedeki Zonguldaklı var bu gücümüzü birleştireceğiz.

GÜLŞEN'DEN
BİRLİK MESAJI

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'de geleneksel hale getirilen ve bu yıl gelirinin burs olarak verilen dayanışma gecesinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ŞOVUN EN İYİSİNİ YAPARIM

Zonguldak'ın mutlaka görülmesi gerektiğini belirten Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da konuşmasında, Bu güzelliği görmek güzel. Ben uzun zamandır gelmiyordum bu sefer gelerek eksikliğimi gidermiş olmuş. Sadece Almanya'dan değil dünyanın değişik ülkelerinden de Zonguldaklılar gelmiş. Ben iyi şov yaparım, şovun en iyisini ben yaparım. Belediye Başkanı sadece asfalt, yol, su yapan insanlar değildir. Zaten belediye seçimlerine girerken halka yalvarıyoruz, suyun, asfaltın, kanalizasyonun en iyisini ben yapacağım diyerek oy istiyoruz. Hiçbir Belediye Başkanı seçimlere girerken ben kanalizasyon, su, asfalt yaptım diyerek hava atamaz. Kimler hava atar? Festival yapıyorsa sosyal faaliyetler yapıyorsa onlar süksesini yapar. Bir hafta evvel hamsi festivali vardı.

YATIRIMCILARA SESLENİYORUM

Dünyanın en uzun mangalı 632 metre uzunluğu ile Peru'daydı, Ereğli'de 2.2 kilometre uzunluğunda mangal yaptık 20 ton  hamsi yaptık rekorlar kitabına girdik.  2 yıl içerisinde Ereğli'yi ayağa kaldırıyoruz. Yatırımcılara sesleniyorum 2 yıl içerisinde Ereğli'ye yatırımlarını yapmayanlar saçını başını yolacaklar. Zonguldak'ın büyümesi lazım, büyümesi için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir.

ZONGULDAK İLK İL

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'de Zonguldak'ın Cumhuriyet tarihinin ilk İl'i olduğunu gerek taşkömürü gerek demir çelik ile yıllarda ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirtti. Köktürk konuşmasında özetle şunları söyledi: Zonguldak'ın ödediği bedelleri ülkemize yaptığı katkıların geriye dönüşümünü sağlanamadı. Zonguldak havzasında göç alan bir İl konumunda iken göç veren il konumuna taşıdı. Zonguldak küçülüyor Zonguldak göç veriyor Zonguldak belki verdiklerinin karşılığını alamayan bir İl konumuna geliyor ancak Almanya'da yaşayan 300 bin Zonguldak'lı insanımız aslında destansı başarılara imza atıyorsunuz. Geceyi düzenleyen başta Zonguldaklılar Derneği olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

GECE GÜNDÜZ MÜCADELE VERDİK

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'da Ak Parti iktidarının önemli başarılara birlik ve beraberlik içerisinde imza attığını söyledi. Almanya'da Zonguldaklıların çok büyük bir güç olduğuna dikkati çeken Ulupınar konuşmasında şunları söyledi: Büyük Atatürk'ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gece gündüz demeden mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz.

BİRLİKTELİK MESAJI

Zonguldaklılar olarak Avrupa'nın en büyük sivil toplumu olmalıyız. Bugün Türkiye Avrupa Birliğine girmek için mücadele ediyor, siz burada biz burada bu mücadeleyi gerçekleştirirsek işimiz daha da kolay olur. Ben derneğe üyeyim tüm Zonguldaklıların da derneğe sahip çıkmalarını derneğimizi yaşatmaları gerekir. Derneğimiz hem burada hem Türkiye'de çok önemli işlere imza attı.

GURBETÇİLERİN EMEĞİ ÇOK

Bugün havaalanı iç ve dış hatlar hizmete alındıysa bunda derneğin yöneticilerinin ve üyelerinin çabası büyüktür. Bizler buradaki vatandaşlarımızı görmek buradaki mutluluğunu paylaşmak için geliyoruz.

MUHTEŞEM GECE

Gerek Türkiye'den gelen gerekse Almanya gerekse diğer ülkelerden gelen Zonguldaklıların buluştuğu gece bu yıl çok daha başarılı bir organizasyon olarak göze çarptı. İktidarı ile muhalefeti ile Zonguldaklıları gurbette buluştuğu bu önemli etkinlik gece geç saatlere kadar renkli görüntülere sahne olarak tamamlandı.

EREĞLİLİLER DERNEĞİNDEN HEDİYE

Kdz.Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin, Yönetim Kurulu üyesi Ali Yanık ve üye Birol Bektaş'da derneğe Ereğli'nin resmi bulunan fotoğraf hediye etti. Dernek Başkanı Keskin, Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin başarılı çalışmalarından ötürü kutladı ve derneğe her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

KONSER

Ünlü ses sanatçısı Zonguldak'lı Aydın Çimen, Devrek'li Şendoğan Karadeli'nin yanı sıra Bedia Akartürk ve Niran Ünsal geç saatlere kadar davetlilere muhteşem bir gece yaşattı.