Gurbette yaşayan Zonguldaklıları bir arada tutmak için çeşitli projeler ortaya koyan ve bu projeleri başarı ile uygulayan Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin geleneksel gecesi 1 Aralık 2012 tarihinde Gelsenkirchen kentinde gerçekleştirilecek. Yoğun katılımın olması beklenen gecenin hazırlıkları ise tüm hızıyla sürüyor.

Almanya'da bulunan Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, geleneksel hale getirdikleri dayanışma gecesinin 1 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 17.00'de Gelsenkirchen kentinde gerçekleştireceklerini söyledi. Zonguldaklıların birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu bir kez daha göstereceklerini belirten Yukarıbaş, gece için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü Zonguldak'tan da geceye çok sayıda katılımcının davetli olduğunu söyledi.

AMACIMIZ BİRLİKTELİK
Yukarıbaş yaptığı açıklamasında, Geleneksel hale getirdiğimiz ve hergeçen yıl ilgisi daha da artan gecemiz bu yıl da Gelsenkirchen kentinde bulunan Vision Düğün Salonunda 1 Aralık 2012 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Gecemiz ile ilgili tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kısa bir süre içerisinde sanatçılarımızı belirleyeceğiz. Zonguldak'tan da düzenlenen gecemize katılacak çok sayıda katılımcı da bulunmaktadır. Amacımız gurbette yaşayan Zonguldaklıları bir araya getirmek birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmektir. Derneğimiz gerek Almanya'da gerekse Zonguldak'ta da çeşitli etkinliklere imza atmaktadır.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak ve Ankara'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik bu ziyaretlerimize Almanya'da eğitim ve öğrenimlerini sürdüren kız öğrencilerimiz katıldı. Son derece faydalı son derece etkili bir gezi oldu. Başta milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticilerine ve basınımıza gösterdikleri duyarlılıktan ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bizim kapımız herkese açık önerisi olan çalışmalarımızı bir adım daha ileriye götürecek her arkadaşımızın görüş ve önerilerine ihtiyacımız var. Biz kişiler olarak değil ekip olarak hareket ediyoruz dedi.

LAF DEĞİL HİZMET ÜRETİYORLAR
Bilindiği gibi dernek yönetimi geceden elde edilen gelirler ile engelli vatandaşlara, ihtiyaç sahiplerine ve eğitim ve öğrenimini sürdüren öğrencilere burs olarak kaynak aktarıyor.