Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, derneğin organizasyonu ile gerçekleştirilecek dayanışma gecesinin 7 Kasım 2014 Cuma günü Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde yapılacağını açıkladı. Kdz.Ereğli'den de çok sayıda katılım gerçekleştirilecek.

 

Dernek Başkanı Karakulak, yaptığı açıklamada geleneksel hale getirilen Zonguldaklılar Dayanışma Gecesi için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

 

Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek olduğunu belirten Karakulak, “Bu doğrultuda sosyal projelerimize büyük önem vermekteyiz. Her yıl gerçekleştirilen Almanya Zonguldaklılar Dayanışma Derneği’nin gecesi için de hazırlıklarımız sürüyor. Zonguldak’tan da yaklaşık 50 kişilik bir misafir gelecek. Gecemize 2 bine yakın Zonguldaklı’nın katılmasını bekliyoruz. Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmak istediğimiz gecemize sadece Almanya değil Avrupa’nın pek çok ülkesinde bulunan Zonguldaklılar da katılacaktır” dedi.

 

EREĞLİ’DEN DE ÇOK SAYIDA KATILIM VAR

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, bazı belediye meclis üyelerinin yanı sıra işadamları, Kdz.Ereğlililer Derneği Yöneticileri de düzenlenecek geceye katılacak. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın çok olağanüstü bir aksilik olmaması durumunda ise gecede yerini alacak. Öte yandan sadece Almanya’da değil değişik ülkelerde de bulunan Ereğlililerin geceye katılmak için harekete geçtiği öğrenildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)