Almanya'da bulunan Ormanlılar Derneği Başkanı Abdullah Akay, derneğin Ormanlı Belde Temsilcisi Varol Aksoy ile birlikte Gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret etti, Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü.


İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÖNEMLİ YARDIMLAR...


Ocak ayı içerisinde Gelsenkirchen kentinde düzenlenen, Ormanlılılar Gecesi'nden elde edilen gelirin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını, çeşitli kurum ve kuruluşların da eksikliklerinin giderildiğini anlatan Akay, şu ifadelere yer verdi: "Almanya'da bulunan Ormanlılılar Derneği olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek istiyoruz. Ocak ayı içerisinde düzenlemiş olduğumuz geceden elde edilen gelirle beldemizdeki ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyoruz.



"GÖNLÜMÜZ ORMANLI'DA"

Öncelikle beldemizde bulunan okullarımızda ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi tespit ettik, kırtasiye ve giyim yardımlarını bizzat teslim ettik. Yine okullarımızın ve çeşitli kurumların bizden talep ettikleri eksik olan kırtasiye başta olmak üzere çeşitli malzemeleri temin ederek teslimlerini gerçekleştirdik. İhtiyaç sahibi engelli bir vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye ile buluşturduk. Yine Kur'an kursumuza eşya desteği sağladık. Derneğimiz tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerimize gerek gıda gerekse nakit para yardımlarını bizzat ulaştırdık. Derneğimiz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gurbette yaşasak da gönüllerimiz Ormanlı'da. Üzerimize düşen sorumlulukları ben ve ekibim yine üyelerimizin de destekleri ile hayata geçirmek istiyoruz"


BİR SINIFIN TEFRİŞATINI YAPTIRACAKLAR


Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nu ziyaret ettiklerini anlatan Akay, Kdz.Ereğli'ye kurulması hedeflenen Bilim Sanat Merkezi'nin bir odasının tefrişatının Almanya Ormanlılılar Derneği tarafından gerçekleştirilmesi yönünde karar aldıklarına da değinerek, "Güzel işlere birlikte imza atmak istiyoruz. İlçemizin bir okulunun da sınıfının tefrişatını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlere bu konuda destek olan katkı sağlayan, yanımızda olan başta dernek yöneticilerimiz olmak üzere üyelerimize, ilçemizdeki kurum ve kuruluş yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.