Göçün 50. Yıl anısına Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Zonguldaklılar Dayanışma Derneği'nin gecesi birlik ve beraberlik içerisinde noktalandı.

Almanya'da bulunan Zonguldaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel hale getirdiği  dayanışma gecesi Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte Kurtlar Vadisi Pusu dizisi oyuncuları Gürkan Uygun (Memati) ve Hüsnü (Adnan Erdoğan) gurbetçilerin yoğun ilgisini gördü.

GURBETÇİLERİN YOĞUN İLGİSİ
Sadece Almanya değil Belçika, Hollanda, Fransa başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yaşayan Zonguldaklıların da geceye katıldığı gözlendi. Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin sevilen başkanı Erol Yukarıbaş, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi ve Almanya'da yaşayan Zonguldaklıların çok büyük bir güç olduğunu vurguladı. Yukarıbaş, Almanya Zonguldaklılar Derneği olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu gecemizi Kasım ayı içerisinde gerçekleştirecektik ancak Derneğimizin 2. Başkanı olan değerli büyüğümüzün hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde Almanya'da onbirlerce yaşayan Zonguldaklıları kaynaştırmak biraraya getirmek, sahip olduğumuz gücü ortaya çıkarmaktır. Gerçektende bu gücü çok iyi değerlendirebiliriz. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz, gecemize destek olan, katkı veren, bizi yalnız bırakmayan, haberlerimizi, görüntülerimizi paylaşan herkese şükranlarımı sunuyorum dedi.

KASIM CİN'İN AİLESİNE PLAKET
Dernek 2. Başkanı Kasım Cin'in Kasım ayında hayatını kaybetmesinin ardından gece iptal edilmişti. Kasım Cin'in ailesine Dernek Yönetim Kurulu üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi ve yine Zonguldaklılar Derneği'nde görev yapan tüm isimler sahneye çağırılarak hem çiçek verildi hem de desteklerinden ötürü teşekkür edildi.

MEMATİ VE HÜSNÜ İZDİHAMI
Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin iki ünlü oyuncusu salona giriş yaptığında adeta izdiham yaşandı. Yoğun ilgi güvenlik görevlilerini de zor anlar yaşattı. Sahneye gelen ve Zonguldaklıları selamlayan Gürkan Uygun ve Adnan Erdoğan daha sonra hayranlarına imza verdi. Uygun, Erdoğan ile fotoraf çektirmek isteyen gurbetçiler adeta birbirleri ile yarıştı.

ULUPINAR'A TEŞEKKÜR
AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'da gurbetçilerin ilgisini gördü. Konuşmak üzere sahneye davet edilen Ulupınar, AKP iktidarı döneminde yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı Çaycuma'da bulunan havaalanının son durumu hakkında bilgi verdi. Konuşmasını yaparken salona gelen Gürkan Uygun ve Adnan Erdoğan protokolde yerini aldı. Ulupınar, Türkiye'nin yetiştirdiği 2 değerli ismi aramızda görmekten son derece mutluyuz sözleri ile konuştu.

BEKTAŞ'A TEŞEKKÜR
Göçün 50. Yıl anısına Zonguldak'tan Almanya'ya göç eden eski isimlerin o yıllara ilişkin konuşmalarının ardından dernek yöneticileri bu isimlere plaketle teşekkür etti. Daha sonra Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin iki oyuncusu Gürkan Uygun ve Adnan Erdoğan sahneye davet edildi, ikili dizinin sevilen şarkılarından birini Zonguldaklılar ile paylaştı. Günün anısına kendilerine Osmanlı çilek reçeli ve Devrek bastonu hediye edilirken Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş, Anket yaptık ve bu anketten gelmesini istenen isimler Gürkan Uygun ile Adnan Erdoğan oldu. Yine bu iki ünlü ismi bizlerle buluşturan yine bir Zonguldaklıydı. Kdz.Ereğli Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş bu iki oyuncuyu bizlerle buluşturdu, kendisine teşekkür ediyoruz dedi ve Bektaş'ı sahneye davet etti.

ANKARALI AYŞE COŞTURDU
Aydın Çimen başta olmak üzere geceye gelen sanatçılar renkli görüntüler oluşturdu. Ankaralı Ayşe yaklaşık 2 saat gurbetçilere unutulmayacak bir müzik ziyafeti çektirdi. Gece geç saatlere kadar renkli görüntüler eşliğinde sürdü.

EREĞLİ'DEN DE GİDİLDİ
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan, Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş, Avukat Engin Güner'de yaklaşık 2 bini aşkın gurbetçinin katıldığı gecede yer aldılar.

GAZETENİZ ÖNDER, KARNAVALDA...
Gece nedeniyle Zonguldak'lı gurbetçilere Cumartesi günkü Önder Gazetesi'nin sayısı da dağıtıldı. Zonguldaklılar Gecesinin hemen ardından ise Almanya'da pekçok noktada karnaval gerçekleştirildi. Brezilya'nın Rio kenti ile kardeş olan Köln'de onbinlerce kişinin katıldığı karnaval renkli görüntülere sahne oldu. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin oyuncuları yanı sıra Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Dernek Yöneticileri, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Niyazi Özcan ile karnavalda yeraldılar. Gazeteniz Önder'in de yeraldığı karnavalda bulunan gurbetçilere de gazete verildi.

MEMATİ VE HÜSNÜ'DEN EREĞLİ'YE SELAM
Kurtlar Vadisi Pusu Dizisi'nin iki ünlü oyuncusu Gürkan Uygun ve Adnan Erdoğan, Mustafa Kemal Bektaş ve Niyazi Özcan ile de birlikteydi. Gürkan Uygun, Kdz.Ereğli'yi bildiğini belirterek, Sizin aracılığınız ile Kdz.Ereğli'ye saygı ve sevgilerimi gönderiyorum dedi. Adnan Erdoğan'da, Bende Zonguldak'ta askerliğimi yedek subay olarak Askerlik Şubesi'nde gerçekleştirdim. Ereğli'yi sağolsun Mustafa Kemal Bektaş bize anlatıyor, herkese saygılar sunuyorum dedi. Oyuncular gurbetçilerin yoğun olarak bulunduğu Gelsenkirchen bölgesinde yemek yediler.