Almanya Ormanlılılar Derneği, Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi ve çevre köylerinde ihtiyaç sahibi 420 aileye gıda yardımında bulundu.

Dernek Başkanı Abdullah Akay, yaptığı açıklamada, ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu doğrultuda hayır severlerin ve üyelerin desteği ile alınan yardımların Ormanlı beldesi ile çevre köylerde tespit edilen ihtiyaç sahibi 420 aileye gıda yardımlarının ulaştırıldığını anlatan Akay, "Ramazan ayı hayırlı bir aydır, paylaşmadır, güzelliktir. Derneğimiz, yönetim kurulumuz ile gurbette olsak bile doğup büyüdüğümüz hasretini çektiğimiz memleketimize, insanımıza destek vermeye devam edeceğiz. Dernek yöneticilerimize, üyelerimize, hayırseverleri, Ormanlı temsilciliğimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Derneğin Ormanlı Temsilcisi Varol Aksoy da her yıl düzenlenen yardım kolilerinin bu yıl da kendilerine ulaştığını ve tespit edilen 420 aileye ulaştırıldığını anlatarak, "Bu ramazan ayında düşündüğümüz rakamların çok üstüne çıktık. Pandemiden dolayı yaşanan süreç ekonomik olarak da sorunları beraberinde getirdi. Yardımlar yerlerine ulaştı, emeği geçen katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz" sözleri ile konuştu.