Kdz.Ereğli Polisevi'nde düzenlenen imza törenine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın yanı sıra hayırseverler katıldı.

2 GÜNLÜĞÜNE GELDİ

Kaymakam Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada hayırsever Bilyami Ayhan'ın Gülüç Beldesi'nde yapılacak ortaokulun arsasını satın alarak eğitime bağışladığını belirterek teşekkür etti. Gülüç Belediyesi'ne ait Kültür Merkezi'nin yanındaki arsanın alınması için başlatılan çalışmaya Ayhan'ın duyarsız kalmadığını imza törenine de katılabilmek için 2 günlüğüne ilçeye geldiğini anlatan Çorumluoğlu, "Arsanın kamulaştırma parası olmadığı için hayırseverler aracılığı ile bunun alınmasını arzu ettik. Arsayı aldı, protokol ile bize devir edecek. Okulun açıldığında da bu arsanın şuan itibariyle 110 bin lira demirbaş parası da hazırdır. Özel İdare bu okulu yapacak. Çalışmalar Özel İdare tarafından devam ediyor, kısa zaman içerisinde inşaat ihalesine de çıkacağız. Bu yılın sonlarına doğru bitireceğimizi tahmin ediyorum. Ereğli'de bu yönde önde olduğumuzu düşünüyorum. Gerek fakülte binaları için diğer okullar için görüşmelerimiz var, olumlu gidiyor. İnşallah her hafta böyle bir imzayı attırmak istiyoruz" dedi.

Hayırsever Ayhan da doğduğu yerde babası Emin Ayhan adının yapılacak okulda yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, imza törenine katılmak için 2 günlüğüne geldiğini anlattı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Bektaş ve Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş da konuşmalarında hayır severlere katkılarından ötürü kutladı. Program arsa protokolünü imzalanması ve yemek ile sona erdi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)