Devrek Gürbüzler Kur'an Kursu, 17'ncisi düzenlenen hafızlık töreni ile yeni hafızları mezun etti. Kur'an Kursu bahçesinde yapılan hafızlık mezuniyet töreni, Atatürk ve silah arkadaşları anısına durulan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İstanbul Fatih Camisi İmam Hatibi Fatih Akman bir aşr-ı şerif okudu.
Akman'ın Kur'an tilaveti ardından Devrek Müftüsü Rıza Arı açılış konuşması yaptı. Ardından, Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve Mengen Müftüsü Âlim Anar, ilçede yapılan Kur'an hizmetinden dolayı Devrek Müftüsü ve Kur'an Kursu yönetimine teşekkür ettiler. Müftülerin konuşmasının ardından kürsüye gelen Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, şunları söyledi:
"Kardeşlerimiz 6 bin 666 ayeti ezberlemişler. Bunun için çok zeki ve çalışkan olmak gerekir. Ben biliyorum ki, bir evladını hafız olarak yetiştiren bir anne-babanın amel defteri hiç kapanmaz. İşte bu çocuklarımız vatanına-milletine hizmet edecekler. Ben bu kardeşlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Onları yetiştiren hocaların huzurunda saygıyla eğiliyorum."
İstanbul Süleymaniye Camisi İmam Hatibi Ekrem Nalbant'ın okuduğu aşr-ı şerif ardından, Gürbüzler Köyü Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Avukat Yusuf Tabak, yaptığı konuşmada, "Batı Karadeniz Bölgesi'nin tek erkek hafız yetiştiren Kur'an kursuyuz. Hepimiz bir karanlığı aydınlatma çabası içerisindeyiz. Ama maalesef bütünlük olup bir mum yakma çabası içerisine girmiyoruz. Bu kurumlar, yardımlarla yürütülen kurumlar. Bu sebeple siz fedakâr kardeşlerimizden yine kursumuza desteklerinizi bekliyoruz" dedi.
Tabak'ın konuşmasının ardından Celal Yılmaz, Fatih Akman ve Ekrem Nalbant programa katılanlara ilahiler okudular. İstanbul Fatih Müftüsü İsmail İpek'in konuşması ardından Reis-ül Kurra Ramazan Pakdil Hoca'nın tekbir ve salâvatları ile hafızlığını bitiren 11 Kur'an kursu öğrencisi tanıtıldı. Program, Ramazan Pakdil Hoca'nın duası ve okunan çifte ezanla sona erdi. Programa; Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek, Çaycuma ve Mengen Müftüleri, daire amirleri ve 2 bin civarında vatandaş katıldı.  Ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ankara Milletvekili Said Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman da gönderdikleri telgrafla programı düzenleyenleri kutladılar.